LADEN

Typ om te zoeken

Wees niet jaloers

Laatste Nieuws

Wees niet jaloers

De filosofe Ayn Rand heeft jaren geleden enkele ware dingen over geld geschreven.
Zo schreef ze: “Geld zal de mindset van hem die het niet kan bevatten niet dienen.

Zo is alleen de persoon die het geld niet nodig heeft er rijp voor om het te erven. Alleen hij die in staat is dat bedrag op eigen kracht te verdienen zal het kunnen beheersen. Hij die er niet toe in staat is het zelf te verdienen, zal er door beheerst worden.”

 

Als dus een rijke erfgenaam even sterk of sterker is dan het geld, zal hij het kunnen beheersen. Als hij niet zo sterk is, zal hij door het geld kapot gemaakt worden.
Dit laatste zien we zo vaak gebeuren bij mensen die uit het niets ineens de hoofdprijs van de loterij winnen. We zien het ook bij mensen die heel snel succes hebben. De recent overleden Amy Winehouse was er een triest voorbeeld van.
Denk ook niet dat jij het beter zou doen met gewonnen of gekregen geld. Je moet er rijp voor zijn en dat ben je alleen als je in staat bent gebleken zo’n bedrag zelf ook te verdienen.

Stel dat iemand door geld verpest lijkt te zijn, is dat dan zo? Of heeft hij het geld verpest?
Geld zelf doet immers niets. Het is inactief. Het kan alleen wat doen als het ingezet wordt.

Geld kan alleen maar beheerst worden door hem (of haar) die er de kracht voor heeft. Stop dus vooral te dromen, of om jaloers te zijn op hen die zoveel meer hebben. Blijkbaar bezitten ze kwaliteiten die ze dat mogelijk maakt. Bezitten ze die kwaliteiten niet, wees dan zeker niet jaloers. Het geld zal ze dan kapot maken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *