LADEN

Typ om te zoeken

Hou wit geld wit

Laatste Nieuws

Hou wit geld wit

Ik raad particulieren en bedrijven aan een deel van hun kapitaal in het buitenland aan te houden. Daar is niets illegaals aan, het is simpelweg moneymanagement en 100% legaal.

Wat ik echter NIET aanraad, is dat u vervolgens vergeet dit kapitaal bij uw belastingaangifte aan te geven. Als u dat doet, maakt u wit geld grijs en daarna zwart.
Dat is wel heel zonde, want daarmee bespaart u misschien een paar euro, maar u maakt u kwetsbaar voor vervolging. De overheid kan u dan zomaar uw vermogen deels afnemen.

 

Dat zou u niet moeten doen.

Buitenlandse tegoeden blijft u gewoon aangeven bij de belasting. Ik raad alleen aan om niet alle gegevens er over direct aan de belasting te verstrekken.
Als u dus goud ergens in een buitenlandse kluis heeft liggen (het liefst niet bij banken!) dan geeft u de euro waarde keurig op.
Pas als de belasting u meer vraagt gaat u ze iets meer informatie verstrekken of laten verstrekken. In feite gaat het de overheid niet aan in welke vorm u kapitaal heeft. Hoe meer informatie u over d evorm en de plek van uw kapitaal vertrekt, des te makkelijker maakt u het ze om het u in de toekomst ooit af te nemen. De overheid is uw vriend niet. Het is een machtig instituut dat zeer trouwe, maar in feite ook anonieme harteloze werknemers heeft. Het instituut ‘overheid’ kan u volkomen berooid achterlaten zonder dat er ook maar een individuele ambtenaar weet welk leed er u ondertussen is aangedaan.

U heeft rechten. Pas als er reden is om te twijfelen over uw eerlijkheid mag de belasting veel dieper graven. Geef dus niet te makkelijk alle gegevens prijs. De overheid is simpelweg niet te vertrouwen. Vraag het Fortis en ABNAMRO aandeelhouders maar.

Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *