LADEN

Typ om te zoeken

Wat is Fortis nog?

Laatste Nieuws

Wat is Fortis nog?

Ik zag net Noud Wellink, de president van de Nederlandsche bank op tv. Volgens hem is, als ik hem vervolgens goed begrepen heb, het aandeel Fortis alleen nog maar Fortis België en wat kleine onderdelen als verzekeringen.
De Nederlandse Fortis en ABNAMRO zijn door de nationalisatie uit het beursgenoteerde Fortis verdwenen.
De handel in aandelen Fortis is stopgezet omdat voor aandeelhouders volstrekt onduidelijk is waar ze nu nog eigenlijk aandeelhouder van zijn.
Nu Fortis als Bank ontmanteld is, is het de vraag of de nieuwe aandeelhouder van het Nederlandse deel, te weten de Nederlandse staat de oude aandeelhouders ooit nog wat gaat gunnen.
het is ook nog onduidelijk of er straks twee Nederlandse banken uit ontstaan, namelijk Fortis Nederland en ABNAMRO, of dat de Nederlandse staat er nu één sterkere bank van gaat maken.
Hoe dan ook is van ABNAMRO alleen de Nederlandse tak over. Door de ontmanteling van Fortis is dat ook het geval bij deze bank.
De CEO’s uit de bankenwereld worden bedankt. Ze graaiden miljoenen voor zichzelf bijeen en hebben ondertussen twee prachtige concerns naar de verdommenis geholpen. Hun straf?
Geen enkele. Ze kunnen ongestoord hun gegraaide miljoenen gaan verteren.

Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *