LADEN

Typ om te zoeken

Fortis in beeld

Laatste Nieuws

Fortis in beeld

Hoe nu precies de deal bij Fortis is uitgewerkt, ik ben er nog altijd niet achter. Men nationaliseert de verschillende Fortis banken die onder de Holding hangen en dan nog komt het eigendom van de Fortis holding maar voor 49% in de handen van de Benelux regeringen. Of is het aandeel Fortis nu in feite verleden tijd? De andere eigendommen van de holding betreffen ABNAMRO is misschien nog het eea, maar wat dan precies, zie er maar achter te komen.
Als Fortis (de holding) dus ABNAMRO verkoopt, dan blijft een vrij lege holding over die niet veel waard is. Immers is Fortis als bank er in feite uitgehaald. Tenminste, dat zou nationalisatie moeten inhouden. Wordt hier de definitie van ‘nationalisatie’ herschreven, of is Fortis als bank nu nog gewoon onderdeel van het bezit van de holding?
Ik ben het spoor bijster vrees ik. Misschien is dat ook wel volledig de bedoeling. Immers Fortis was failliet. Fortis was al enige tijd slechts een leugen en niet meer dan dat. De Benelux regeringen hebben haar net voor de failliet verklaring van de markt gehaald. BNP Paribas koopt nu voor aandelen Fortis België. Hoe kan ze dat doen, als de Beursgenoteerde Holding in feite nog eigenaar zou zijn? Ik vrees dus dat Fortis België en Fortis Nederland nu geen onderdeel meer uitmaken van het beursgenoteerde Fortis. Het beursgenoteerde aandeel Fortis is in feite de oude ABNAMRO maar dan zonder de delen die al verkocht zijn bij de overname. De helft van die waarde is nu in handen van de Benelux overheden.
Het zou wel handig zijn al hierover wat meer duidelijkheid zou komen vanuit de beursautoriteiten, maar volgens mij hangt de vlag er nu zo voor.

Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *