LADEN

Typ om te zoeken

Warren Buffett en Goud

Laatste Nieuws

Warren Buffett en Goud

Ook afgelopen weekend heeft Warren Buffett wederom aangegeven dat hij goud niet als beleggingsobject ziet. In zijn ogen zijn aandelen van goedlopende winstgevende (Amerikaanse) bedrijven met een internationaal signatuur een betere belegging.
Hij heeft geen ongelijk. Ik denk er ook zo over.

Waarom heb ik dan toch heel veel Goud?

Heel simpel, omdat ik van mening ben dat Goud een betere plek voor mijn cash is als dat Euro’s of Dollars dat zijn. Mijn goud is een vervanging voor cash, geen vervanging voor aandelen!

Wat Warren Buffett nooit laat zien, is hoeveel tientallen miljarden dollars hij meer had gehad als hij zijn totale Dollar positie van 45 miljard dollars, die bij echt jarenlang heeft aangehouden op tijd in goud had gestopt.

Die positie was dan veel meer waard geworden dan dat deze nu is.

Warren Buffett is nooit te beroerd om te laten zien dat hij menselijke fouten kan maken, maar deze enorme blunder zwijgt hij in alle talen over.
Warren Buffett is namelijk niet vies van posities in edelmetalen. Hij kocht ooit een enorme Zilver positie te vroeg en verkocht deze ook weer te vroeg. Hij heeft gewoon veel te laat ingezien dat hij deze kans in Goud heeft laten schieten. Hij zegt de waarheid over wat Goud is en wat een betere belegging is. Hij zegt alleen niet heel de waarheid als het gaat om waarvoor Goud kan dienen en hoe hij zelf niet op tijd heeft ingezien welke kansen er lagen. Achteraf gezien had hij zijn cash positie in Goud moeten aanhouden, maar ja, achteraf gezien kijk je een koe in haar kont.
Lees ook: http://forum.beursbox.nl/2011/05/01/warren-buffett-en-goud/

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *