LADEN

Typ om te zoeken

Waarschuwing tegen boiler rooms

Laatste Nieuws

Waarschuwing tegen boiler rooms

De AFM waarschuwt tegen boiler rooms Midas International en Warwick Ventures
De AFM heeft van diverse consumenten meldingen ontvangen over Midas International en Warwick Ventures. Midas International heeft telefonisch en via e-mail consumenten benaderd met het aanbod aandelen Questcor Pharmaceutical, Inc. en World Property and Commodity Fund te kopen en/of verkopen.
Op 8 april 2009 heeft de Zweedse toezichthouder het publiek gewaarschuwd geen zaken te doen met Midas International. De waarschuwing bevat diverse adressen waar Midas International gevestigd zou zijn:
–           33 Throgmorton Street, London, EC2N2BR. UK
–           Burjuman Tower, 18th Floor, P.O. Box 121828, Dubai, 43659 UA.E.
–           One International Finance Centre 33rd Floor, 1 Harbour View Street, Central, Hong Kong
–           Sydney Citigroup Centre, 39th Floor, 2 Park Street, Sydney, NSW2000. Australia

Daarnaast is er door de AFM een melding ontvangen waarin het volgende adres van Midas wordt genoemd:
–          Craigmuir Chambers, P. o.Box 71, Road Town, Tortola B VI.

Naar aanleiding van voorgaande signalen heeft de AFM een onderzoek ingesteld waaruit het sterke vermoeden is gerezen dat Midas International een zogenaamde ‘boiler room’ is. Vanaf oktober 2009 zijn er activiteiten van Midas International overgenomen door Warwick Ventures.
De Belgische toezichthouder heeft op 16 februari 2010 gewaarschuwd geen zaken te doen met Warwick Ventures. Gebleken is dat Warwick Ventures ook Nederlandse consumenten telefonisch en via e-mail heeft benaderd met het aanbod aandelen Questcor Pharmaceutical, Inc., World Property and Commodity Fund en Resource Rich Land International te kopen en/of verkopen.
De AFM vermoedt dat Warwick Ventures, net als Midas International, een zogenaamde ‘boiler room’ is.

Het hoofdkantoor van Warwick Ventures zou gevestigd zijn te:
–          Strathvale House, 90 North Church Street, George Town, Grand Cayman, B WI, Cayman Islands.

De AFM raadt consumenten aan die met een instelling of persoon zaken willen doen, vóóraf op de website van de AFM in het relevante register te controleren of de desbetreffende instelling of persoon is geregistreerd. De AFM adviseert consumenten tevens dringend om vooraf de waarschuwingslijsten en nieuwsberichten te raadplegen op www.afm.nl. Consumenten kunnen bij vragen of klachten contact opnemen met het Meldpunt Financiële Markten van de AFM: 0900 – 5400 540 (0,05 euro per minuut).

De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn de onafhankelijke gedragstoezichthouder op de markten van sparen, lenen, beleggen en verzekeren. De AFM bevordert zorgvuldige financiële dienstverlening aan consumenten en ziet toe op een eerlijke en efficiënte werking van kapitaalmarkten. Ons streven is het vertrouwen van consumenten en bedrijven in de financiële markten te versterken, ook internationaal. Op deze manier draagt de AFM bij aan de welvaart en de economische reputatie van Nederland.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *