LADEN

Typ om te zoeken

Goud in Griekenland

Laatste Nieuws

Goud in Griekenland

De afgelopen maanden hebben de Grieken zelf een deel van de problemen verergerd door (heel slim) geld van de bankrekening te halen.
Dat was slim, maar bracht de banken in de problemen en verergerde daarmee de financiële crisis. Wat de Grieken er ondermeer mee deden (met al die cash die ze opnamen) was fysiek goud kopen.
Juist daar bleken ze in mijn ogen minder slim te zijn.
Zo kochten ze ook goud van de Centrale bank van Griekenland. Nu weten wij en de Grieken dat (Centrale) Bankiers boeven in maatpakken zijn. Nu weet ik wel, goud is goud, maar waarin is de Centrale bank van Griekenland dan een boefachtig?
Heel simpel, vanwege de prijs die ze vroegen voor dat goud. Maar liefst $1700 dollar per ounce moet betaald worden, terwijl goud op de wereldmarkt $1200 per ounce doet.
Een stevige premie voor het feit dat je dan echt fysiek goud in handen krijgt.
De Grieken kennen blijkbaar de goudbank niet. Nederland en België kenden deze ook niet, totdat ik deze begon te promoten. Bij goud is er slechts een premie van maximaal zoiets als 2,5% dacht ik. Heel wat anders dan de 40% premie die je in Griekenland voor fysiek goud moet betalen.
Waarom Grieken dat dan ook daadwerkelijk gedaan hebben, is een raadsel tot je het volgende hoort.
– In Griekenland is er een restrictie op het kopen van fysiek goud. Officieel schijn je slechts in British Sovereign Gold Coins (0,2354 ounce) te mogen beleggen. De Centrale bank verkocht er in de eerste vier maanden van 2010 maar liefst 50.000 van. Op de zwarte markt gingen er naar schatting meer dan 100.000 munten rond.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *