LADEN

Typ om te zoeken

BP krijgt het lek niet gedicht

Laatste Nieuws

BP krijgt het lek niet gedicht

Helaas is de top kill methode niet afdoende gebleken om het lek in de Golf van Mexico definitief te dichten. De olie stroomt nu weer uit het lek en opnieuw wil BP proberen een soort overkapping te plaatsen. De vorige poging mislukte omdat door de extreme diepte en kou de leidingen vanuit de overkapping bevroren. Het lijkt wat raar over te komen dat ze wel ‘gewone’ olieleidingen kunnen aanleggen, maar dat het vervolgens onmogelijk is om lekbeperkende leidingen te plaatsen.
Waarom niet een iets bredere buis over het lek plaatsen en dan die buis ‘aantrekken’ tot deze naadloos past?
Het grote probleem is waarschijnlijk het feit dat alles vanaf 1500 meter hoogte gedaan moet worden en met robots die zo diep kunnen komen. Het feit dat de olie met flink wat geweld uit de kapotte leiding stroomt werk ongetwijfeld ook niet mee.
De goede naam van BP gaat er op deze manier wel aan.
Er gaan nu geruchten dat de problemen met de afsluiter bekend waren, maar dat ‘iemand’ besloot om toch door te zetten in plaats van zo snel mogelijk eea af te sluiten. De grote vraag is nu bij wie die ‘iemand’ in dienst was. Uiteindelijk zal dat bedrijf voor de schade opdraaien. Een schade die nu al boven de 1 miljard dollar is gekomen en dat is nog voordat het grote opruimen begonnen is.

Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *