LADEN

Typ om te zoeken

Waar gaat de bankbelasting heen

Laatste Nieuws

Waar gaat de bankbelasting heen

Er moet een fonds komen waarheen de belasting moet vloeien die banken moeten gaan betalen. Dit althans, is de mening van het IMF. Nederland zal Nederland niet zijn als we weer een eigen mening hebben. Volgens Minister van Financiën De Jager zou het geld rechtstreeks in de staatskas moeten vloeien. Ik begrijp zijn instelling wel, immers kan hij er dan direct over beschikken.
Ik ben het ook zeker met hem eens, ware het niet dat ik het principieel totaal niet eens ben met die bankbelasting.
Wat we nu namelijk doen is het volgende: We laten de banken dezelfde fouten maken als voorheen, alleen romen we een stuk van hun woekerwinsten af.
In mijn ogen ben je dan simpelweg een heler.
Veel beter zouden ze de banken herstructureren. Splits de huidige banken in een bank waar mensen rekeningen aanhouden en waar ze kunnen lenen. Creëer los daarvan een bedrijf dat op de beurs voor eigen rekening aan het handelen is en creëer apart een verzekeringsmaatschappij. Bedrijven die zakelijk advies willen geven aan bedrijven mogen dat ook, maar mogen dan logischerwijze niet op de andere markten actief zijn.
Kortom, breek de banken op, de kosten voor de klanten blijven laag, de manipulaties door onder andere voorkennis en machtsmisbruik nemen enorm af en we gaan geen belasting heffen op te voorkomen misdaad.
Soms is het zo simpel dat politici het gewoon niet willen zien.

Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *