LADEN

Typ om te zoeken

Euro drama

Laatste Nieuws

Euro drama

Als we de kranten lezen, dan is het allemaal één enorm drama rondom de euro. Echter is de euro nog altijd meer waard dan toen we ermee begonnen. De euro heeft er kort na de introductie zelfs nog veel beroerder voorgestaan.
Het is dus allemaal zo’n ramp niet. Zou een pariteit van de euro en de dollar niet veel terechter zijn? Gewoon, één op één?
In dat geval moet de euro nog bijna een vijfde van haar waarde gaan verliezen!
Mij lijkt dat niet zo’n enorme ramp te zijn, al wordt olie natuurlijk wel flink duurder als dat in dollars afgerekend moet blijven worden.
Het grote probleem is wat mij betreft ook niet dat die euro daalt. Gezien mijn enorme dollar portefeuille ben ik daar persoonlijk zelfs helemaal niet rouwig om.
Wat wel een probleem is, is dat de ECB maanden lang stelt dat ze geen euro’s gaat bijprinten en dan in één weekend ineens om is en de heilloze weg van de FED’s quantitive easing in gaat slaan.
Niet alleen een verkeerd besluit, maar blijkbaar hebben de politici dan toch eindelijk gewonnen. De enigen die hier echt garen bij spinnen zijn echter de bankiers. Ons geld is immers altijd een schuld aan bankiers. De centrale bankiers mogen namelijk geld verzinnen en er rente over vragen.
De eigenaren van de centrale banken beleven nu gouden tijden. Ze creëren enorme hoeveelheden geld uit lucht en mogen daar rente voor vragen. In iedere andere sector zou dat zwaar strafbaar zijn, maar in de bankenwereld mag het en we blijven het maar gewoon pikken. Ik kan daar eigenlijk niet goed bij. Waarom pikken we die diefstal van ons eigen geld nog altijd?

Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *