LADEN

Typ om te zoeken

Is short gaan erg?

Laatste Nieuws

Is short gaan erg?

Politici hebben de mond vol van de speculanten die short gaan en daarmee heel het systeem om zeep helpen.
Ik wil u graag een aantal vragen voorleggen. Simpele vragen waarop u eens voor uzelf een antwoord moet geven. 1. Is het erg als iemand geld kan verdienen aan een koers die omlaag gaat?
a. Zo ja, waarom?
b. Zo nee, waarom niet?

2. Is het erg als iemand geld kan verdienen aan een koers die omhoog gaat?
a. Zo ja, wordt direct lid van een communistische partij, want vrije handel is duidelijk niets voor u. Waarom echter zou er verschil zijn tussen 2a en 1a? Zou u dat kunnen beargumenteren?
b Zo nee, waarom niet?

3. Is het kopen van veel put opties slecht voor een aandeel, de beurs en/of de economie?
a. Zo ja, waarom?
b. Zo nee, waarom niet?

Leg deze vragen aan een willekeurige politicus voor en u moet eens krijgen hoe ze gaan draaien! Ze weten immers de antwoorden niet. Ze weten niet waarom ze uiteindelijk iets vinden. Ze kunnen het simpelweg niet beargumenteren. ze hebben geen idee van hoe de markt echt werkt.
Toch nemen ze er besluiten op. Ze zijn in hun besluiten ook zeer stellig. Ze baseren het echter niet op kennis, maar op populariteit. Het is populair om tegen ‘short gaan’ te zijn, het is goed voor je rating als je tegen ‘speculanten’ bent. dat die speculant misschien helemaal niet meer bestaat boeit niet, het is makkelijk scoren.
Ik leg de vraag nu aan u voor. Kunt u uw antwoorden beargumenteren?
Niet op wat u gevoelsmatig denkt, maar zoveel mogelijk op feiten. Ik vrees dat het dan ineens heel lastige vragen zijn geworden.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *