LADEN

Typ om te zoeken

De oorlog tussen Amerika en Europa

Laatste Nieuws

De oorlog tussen Amerika en Europa

U leest het goed, oorlog.
Het is een oorlog, uitgevochten door de financiële pers. Of dacht u dat het toeval was dat de financiële pers vanuit Amerika een enorme aandacht geeft aan de problemen van Griekenland, terwijl de problemen in enkele Amerikaanse staten, die qua omvang vele malen omvangrijker dan Griekenland zijn, groter zijn. Californië bijvoorbeeld is technisch failliet.
Ze geven nu IOU’s uit, in plaats van dat ze rekeningen met dollars betalen. Met die IOU kan je dan proberen of je iemand kan vinden die deze van je over wil nemen tegen dollars.
Zodra duidelijk wordt dat Californië er niet goed voor is, zakt de handelskoers van die IOU’s in elkaar en kan Californië echt niets meer kopen. Denk daarbij aan wegenbouwers die betaald moeten worden. Ook de rekeningen van de staat zelf, bijvoorbeeld voor de koeling van overheidsgebouwen, worden nu veelal in IOU’s afgerekend. Californië is niet de enige staat die problemen heeft, wel de grootste. De staat is de zevende economie ter wereld!
Californië kan zelf geen geld bijdrukken, maar nu ze de IOU’s uitgeeft, is dat eigenlijk ‘nieuw geld’ geworden. Het werkt, zolang andere partijen het vertrouwen maar hebben dat ze er echte dollars voor kunnen verkrijgen.
Amerika voert nu met een volle lach van Obama een financiële oorlog tegen Europa. Alles is goed, zolang het maar de aandacht op andere onderwerpen houdt dan de belabberde Amerikaanse financiële situatie.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *