LADEN

Typ om te zoeken

Uw pensioenkennis schiet tekort

Laatste Nieuws

Uw pensioenkennis schiet tekort

Uit een onderzoek van vorig jaar blijkt dat de gemiddelde kennis over het pensioen slecht is. Daarbij weten mannen er nog minder van dan vrouwen. De meeste mensen schatten hun pensioeninkomen daarbij ook nog eens te hoog in. Dat wordt dus schrikken als het eenmaal zo ver is.
Werknemers hebben geen idee of hun pensioen gegarandeerd is. Toch wel belangrijk, want u spaart nu wel, maar hoe zeker bent u er van dat er straks ook daadwerkelijk geld voor u is?
Vrijwel niemand weet hoeveel de werkgever aan het pensioen bijdraagt.

De meeste werknemers hebben zelfs niet eens een idee aan wat voor soort pensioenregeling ze hebben…

Dat is dus werkelijk er maar blind op vertrouwen dat er na het pensioen nog geld is. Geen wonder dat de pensioenfondsen er zo’n enorme bende van hebben kunnen maken. Die hebben tientallen jaren lang zonder ook maar enige controle kunnen opereren. Werknemers bemoeiden zich er niet mee, alles was goed.
Dat heeft dus heel veel geld gekost, want pensioenfondsen hebben enorm veel geld verkwist. Men belegde zonder schaamte in fund of funds posities. Dat houdt in dat u betaalt over het beheer van het pensioenfonds, over het beheer van het fund of fund fonds en onder het beheer van de fondsen die in het fund of fund fonds zitten. Het mag duidelijk zijn dat het rendement na deze drie keer afroming niet best zal zijn.
Toch mogen pensioenfondsen het nog altijd en ze zijn er trots op het zo te doen…
Lees hier het onderliggende onderzoek

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *