LADEN

Typ om te zoeken

Goud is geen geld aldus Bernanke

Laatste Nieuws

Goud is geen geld aldus Bernanke

Het was jammer dat Ron Paul er niet verder op doorvroeg, dat schreef ik al. De grote vraag is nu dus, als goud volgens Bernanke geen geld is, wat is dan volgens hem wel geld en wat maakt het geld?
Ik denk dat ik het antwoord al weet.
Volgens Bernanke is in Amerika alleen de dollar geld en dat is omdat het zo geregeld is.

Dat is makkelijk.
Geld is echter meer dan dat. Geld is ontstaan en niet zonder reden. Geld was een vervanging voor ruilwaar. Geld stond voor een zekere inspanning die ervoor gedaan was. Anders gezegd, geld is in feite energie.

Uw arbeid is een bepaalde hoeveelheid geld waard. 40 uur werken staat voor een bepaalde hoeveelheid geld.

Dat geld dat u voor die arbeid krijgt, zou dan liefst wel te vertrouwen zijn. Immers, u heeft er hard voor gewerkt. Hoe zou u het vinden als achter de muur bij de bank iemand simpelweg geld staat te kopiëren en u slechts kopietjes geeft? Is dat eerlijk?
Het antwoord is ongetwijfeld neen als u nog meer dan twee werkende hersencellen heeft.

Maar dat is wél wat de Centrale Banken nu doen!
Bernanke voorop! Hij zegt zonder blikken of blozen dat goud geen geld is, terwijl het alleen al vanwege de moeite die er voor is gedaan en vanwege de relatieve zeldzaamheid veel eerlijker is dan papieren geld dat in feite gewoon gekopieerd wordt.
Hoe lang blijven we deze oplichting nog accepteren? Ik zeg u, zorg ervoor dat uw kapitaal NIET in euro’s en dollars bewaard wordt, want dat wordt ergens in de toekomst een enorm drama.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *