LADEN

Typ om te zoeken

Te dure aandelen

Laatste Nieuws

Te dure aandelen

Ik heb vorige week de winst genomen op de veel te dure aandelen waarop ik put opties had gekocht. Aandelen met een K/W van 150 of meer. Overigens geen idee van mezelf, maar ingegeven door Jack Hoogland die in zijn hypereport de tip had gegeven om in te zetten op de koersdaling van deze aandelen.

Ook kwam Jack begin vorige week met het idee om even de winst van tafel te halen. Eind vorige week was ik het met hem eens.
Gisteren ging één van die aandelen van 86 naar bijna 96 dollar per aandeel…
Nu moet u weten, een K/W van meer dan 150 en dan gewoon meer dan 10% koersstijging. Het is geen klein bedrijf, met een beurswaarde van enkele miljarden dollars. Gemiddeld per dag gaat er ter waarde van 200 miljoen dollar aan aandelen rond.
Waarom zetten beleggers OMHOOG in op zulke hoog gewaardeerde aandelen?
De reden is simpel, aandacht van de pers. Er wordt veel geschreven over deze nu zo populaire aandelen. Men stapt over het feit heen dat de aandelen te hoog gewaardeerd zijn, omdat iedereen de aandelen lijkt te willen hebben. Je kan dus lekker met de kudde meelopen.
Als mensen vinden we dat prettig en vertrouwd. Analisten schrijven graag over dat soort populaire aandelen. Dat is positief, want iedereen wil ze al. Als analist en journalist loop je dan met de meute mee en dat maakt je populair en dan verdien je meer geld.
Als belegger is dat gedrag echter rampzalig, want het is wel duidelijk wat er gaat gebeuren.
Een K/W van tussen de 150 en 500 is uiteindelijk onhoudbaar. Het gaat er niet om hoeveel het bedrijf gaat verdienen, de prijs daarvoor wordt nu al betaald. Er is dus eigenlijk geen winst meer te behalen. Ook Microsoft had ooit zo’n K/W. De koers is nog altijd niet in de buurt van toen het aandeel een K/W van 100 had. Microsoft zit onderstussen wel op een cash positie van 60 miljard en is nog altijd een toonaangevend wereldwijd opererend bedrijf met een beurswaarde van 332 miljar dollar. Beleggers die de aandelen op de top met een K/W van meer dan 100 kochten, staan nog altijd zwaar op verlies.
Een enkel bericht dat de winst nét iets minder wordt dan verwacht zal de koers van bedrijven met een K/W van meer dan 100 zwaar raken. Beleggen in een aandeel als dat is dus bijna 100% zeker winstgevend… als je er short in gaat.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *