LADEN

Typ om te zoeken

Alex past marginverplichtingen aan

Laatste Nieuws

Alex past marginverplichtingen aan

Ik kreeg bericht van Alex dat ze een aanpassing gaan doen op de margin verplichtingen. In vrijwel alle gevallen zal er een hogere margin gevraagd gaan worden.
Dit houdt in dat u flink meer geld op uw rekening moet hebben om bijvoorbeeld opties te kunnen schrijven of om in futures te kunnen handelen. Zo wordt de margin op de FTI 8800 euro. Dat was 7700 euro. Dat hakt er dus wel in.
Voor de meeste beleggers zal het echter niets uitmaken omdat die nooit te maken hebben met margin.
Als u nooit opties schrijft, nooit futures koopt en nooit aandelen op margin koopt, dan zult u niets merken van deze aanpassing.
Ze doen geen mededeling of deze aanpassing is opgelegd, of dat ze zelf tot de conclusie zijn gekomen dat er meer afdekking door de klant moet worden geleverd.
Uiteindelijk is het zo dat Alex als bank niet wil en kan opdraaien voor verplichtingen die de klant is aangegaan. Terecht dus dat er voldoende dekking moet zijn. Ik ben echter wel benieuwd waarom er nu ineens meer dekking nodig is. Is het een vroegere rekenfout, of verwachten ze meer onrust op de beurzen of is het onderdeel van de reset voorbereidingen waar Christine Lagarde het al over had. Immers moeten banken zich in de eerste fase van de reset volledig afdekken om geen slachtoffer van de komende onrust te worden.
Naar de reden is het nog gissen…

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *