LADEN

Typ om te zoeken

Geheime handelssystemen

Laatste Nieuws

Geheime handelssystemen

Zijn er ‘geheime’ systemen waarmee je superrijk kan worden? Het antwoord is ‘ja’.
Er zijn er grofweg in twee soorten.
De eerste soort bent u een outsider in en dat zult u ook blijven. Dat zijn de supersystemen van de grootste banken in de wereld. Hun ‘geheim’ is een supersnelle verbinding in combinatie met algoritmes die heel veel en heel kleine winstjes pakken op een schaal die ons verbeeldingsvermogen te boven gaat.
Wij zouden er niet aan denken om een transactie te doen waarbij je maar twee tiende van een cent per eenheid winst maakt. Die systemen denken daar wel aan, en pakken zo over miljarden eenheden keer op keer een fractie van een cent winst. De winst voor de handelshuizen is minstens tientallen miljarden dollars per jaar. Geld dat ze als een soort belasting van de markt afromen.
We merken er bijna niets van.
Maar er zijn ook andere ‘geheime’ marktsystemen. Die zijn wel bereikbaar voor ons. Tenminste, als we ons er open voor stellen.
Ze zijn namelijk een combinatie van relatieve eenvoud en geduld.
Twee dingen die zich niet lekker in het menselijke brein laten combineren.
Kan iets heel eenvoudigs ook briljant zijn? Kan geduld ons rijk maken?
In beide gevallen is het antwoord “ja’.
Waarom gebruiken beleggers die mogelijkheden dan niet?
Nu, dat is omdat we in ieder geval al geen geduld hebben. We willen niet jaren wachten. We willen IEDERE transactie en SNEL winst maken.
Dat staat het echte winst maken in de weg. Slechts een enkeling is in staat om er overheen te stappen.
En slechts enkelen van hen zijn er beroemd mee geworden.
Denk aan een Warren Buffett. Zijn strategie lijkt geen geheim te zijn, maar let op, Warren Buffett is niet rijk geworden op de manier waarop hij veelal in zijn interviews zegt rijk geworden te zijn.
Warren Buffett heeft een winnende beleggingsstrategie. Dat is waar. Hij is echter schatrijk geworden door enkele hefbomen te gebruiken. Zo belegde hij in het begin met geld van derden en later met geld van de verzekeringsmaatschappij die hij overgenomen had.
Zijn grootste klapper was dus de hefboom bovenop zijn al briljante strategie.
De vraag is, wilt u schatrijk worden, of wilt u rijk worden?
Als u alleen rijk wilt worden, volg dan zijn beleggingsstrategie. Die is briljant eenvoudig en komt neer op toonaangevende bedrijven selecteren die in hun markt de prijs kunnen bepalen. Betaal daar niet te veel voor. Hou die aandelen vast en koop bij op momenten dat de koers laag staat. Dat alles is niet spannend en vergt geduld. De kans is groot dat u het ondanks de eenvoud van de methode niet gaat redden.
Wilt u schatrijk worden? Maak er dan een beleggingsfonds van, zorg dat u miljarden van derden krijgt en blijf op dezelfde manier beleggen. Warren Buffett lukte het. Het feit dat er maar weinigen zijn die hem echt na konden doen zegt naar mijn idee wel genoeg over hoe moeilijk deze simpele strategie in de praktijk toch is.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *