LADEN

Typ om te zoeken

TARP terugbetaling

Laatste Nieuws

TARP terugbetaling

Bank of America zal één dezer dagen de 45 miljard dollar die het aan steun ontving aan de Amerikaanse regering terugbetalen. Dit klinkt positief, maar de voornaamste reden dat ze het doen is niet positief. BoA zal vanaf dat moment niet meer onder de regeringsresticties vallen en zal naar verwachting de beloningen en de bonussen weer extreem verhogen. Terug naar het oude verhaal derhalve.
Ook Wells Fargo en Citigroup zullen nu waarschijnlijk snel met terugbetalingen gaan komen. In hun ogen verliezen ze aan interesse vanuit de grote moneymakers als ze niet topbeloningen bieden.
Bank of Amerika wil voor bijna 19 miljard nieuwe aandelen uitgeven en zal daarnaast 26 miljard die het cash heeft gebruiken.
De bank zal de aan de regering verstrekte warrants niet terugkopen. Een verdere toekomstige verwatering is dus nog altijd mogelijk.
Overigens is er in totaal zo’n 450 miljard in banken gestoken. Tot op heden is daarvan slechts 72 miljard terugbetaald. Wel is er 7 miljard aan rente door de Amerikaanse regering ontvangen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *