LADEN

Typ om te zoeken

Bernanke op de beklaagdenbank

Laatste Nieuws

Bernanke op de beklaagdenbank

Gisteren had Bernanke geen leuke dag. Hij wil graag herverkozen worden als voorzitter van de FED en moet daarvoor een OK van de senatoren krijgen. Die senatoren lieten deze kans niet lopen. Immers is het een verhoor van de FED voorzitter door de senatoren en niet andersom. Ze lieten de kans om de zwarte piet naar Ben toe te spelen dan ook niet lopen en heel wat beledigingen zijn gisteren richting Bernanke gegaan. Je zou bijna medelijden hebben.
Ik had het echter niet, want hoewel de beschuldigingen kwamen van mensen met erg veel boter op hun hoofd, want ze delen de schuld met hem, waren het in de kern wel terechte verwijten en beledigingen.
Feit blijft, Ben Bernanke heeft met de enorme geldcreatie het systeem in leven gehouden. Dat de patiënt zo ziek is geworden, dat is de schuld van politici in combinatie met de FED.
Dat de patiënt nu zwaar onder de medicijnen zit en alleen op deze dope nog aardig kan functioneren, dat deert weinigen. Structurele oplossingen zijn in mijn ogen dan ook niet meer mogelijk. Als we het systeem willen schonen, dan zullen we het volledig los moeten laten. Dat doen we niet, dus zijn we gedwongen de patiënt met geldcreatie en enorme hulpprogramma’s in leven te houden.
Die herverkiezing van Ben Bernanke, dat is dus allemaal onzin. De heren politici en de FED mensen willen het bestaande systeem handhaven. Het maakt niet uit hoe de FED voorzitter heet, hij moet hetzelfde doen als dat Bernanke deed. Dan kan je hem natuurlijk net zo goed zelf laten zitten.
Het alternatief van een volledig omgegooid geldsysteem gebaseerd op een echte onderliggende waarde, is voor politici te onzeker en voor Amerika zeker ongunstig. Immers zou dat nieuwe systeem ook een eerlijke verdeling van rijkdom over de wereld inhouden. Dat is wel het laatste dat Amerika wil.
(PS: Ook Europa loopt daar niet echt warm voor)

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *