LADEN

Typ om te zoeken

Goudverkopers roeren zich

Laatste Nieuws

Goudverkopers roeren zich

Mijn stukje over de goudoplichters heeft lange tenen geraakt. Afgelopen vrijdagmiddag ineens een lading mailtjes, sommige zelfs anoniem van aanbieders die niet blij zijn met het feit dat ik hun handelswijze vergelijk met de woekerpolissen van verzekeraars.
Wat is het geval en waarom hou ik mijn mond niet? Wat er nu geprobeerd wordt, is dat snelle verkopers zich nu opstellen als beleggingadviseurs in goud die hun goud proberen te slijten aan mensen die tot nu toe nooit iets met goud deden in hoeveelheden en tegen prijzen die nergens op slaan.

Zo probeert men consumenten bijvoorbeeld in een goud spaarvorm te krijgen, waarbij ze uiteindelijk zo’n 50% duurder uit zijn. 50% duurder uit ten opzichte van andere, al bestaande aanbieders. Aanbieders zoals bijvoorbeeld ook de aanbieder waar Beursbox mee samenwerkt.

Er zijn verschillen in de opzet, dat is zonder meer waar, maar uiteindelijk is de basis het feit dat je een x hoeveelheid goud krijgt voor je geld. 50% prijsverschil maakt nogal wat uit, zeker daar waar het in feite wordt aangeprezen als een veilige belegging.

Bij veel nieuwe aanbieders die pas vanaf dit jaar in de markt gekomen zijn, krijg je zoveel minder goud, dat ik het vergelijk met de woekerpremie waarmee verzekeraars de zaak jarenlang opgelicht hebben.
De nieuwe goudaanbieders zijn nu boos op mij, want in vergelijking met andere aanbieders zijn ze volgens eigen zeggen soms zelfs goedkoper.
Ja dat klopt… Er zijn altijd weer aanbieders nog weer schandelijker bezig… Maakt dat je woekeraanbieding minder erg?

We zullen het niet snel eens worden, de woekerverkopers en ik. Ik ben belegger en beleggingsdeskundige en ik kijk naar waar mijn lezers het beste en meest lucratief serieus in kunnen beleggen. Mij maakt het niet uit welke aanbieder ze kiezen, maar de goedkoopste die ik kon vinden EN die de beste voorwaarden bood, die aanbieder daar maak ik graag via Beursbox reclame voor.

De nieuwe verkopers zijn simpelweg dat, verkopers. Die nieuwe verkoper verkoopt waar hij handel in ziet en nu is dat goud. Vorige maand was het nog een drankje en over een paar maanden is het weer terug naar telefonie. Handel is handel.
De klant… ach, ze bieden aan wat ze hebben en als klanten makkelijk happen, dan is het mooie handel. Dat de klant elders in een iets andere en zelfs klantvriendelijker opzet 50% goedkoper en beleggingstechnisch slimmer uit kan zijn, dat is niet zo van belang. Het gaat bij de nieuwe verkopers om dit product en niet zozeer om goud als serieuze belegging. Of de klant er dus goed mee af is, dat boeit deze nieuwe verkopers minder. De nieuwe aanbieder is immers geen beleggingsdeskundige. Hij of zij is verkoper en meer niet. Eén van mijn bezwaren is dat ze zich echter wel voordoen als beleggingsdeskundigen met een goed beleggingsvoorstel.

We zullen het nooit eens worden, die nieuwe verkopers die een 50% premie rekenen en ik.
Ik zie goud als bescherming en als een stuk belegging. De nieuwe aanbieders zien het als een gevraagd product wat ze tegen een voor hen leuke prijs kan slijten aan onwetende kopers. Ze zeggen de consument wel dat goud een prima belegging is, maar ondertussen laten ze hun klanten wel 50% teveel betalen…

Waarom zijn ze bij die nieuwe aanbieders ineens zoveel duurder? Is puur het feit dat ze zo duur zijn de oplichting, of zit het ergens anders in?
Er zijn verschillende aanbieders actief geworden. De ‘gewone’ verkopers, die ineens heel kleine goudhoeveelheden aanbieden en MLM opzetjes die zeggen hetzelfde te doen.
Ze hebben daarmee een punt als ze zeggen dat de manier waarop ze uitleveren zoveel duurder moet zijn.

Ze stellen dat ze de grammen goud ook daadwerkelijk per gram uitleveren. Dat maakt het zonder twijfel inderdaad al heel veel duurder. Immers moet het goud in heel kleine porties verdeeld worden, het moet verpakt worden en vervolgens ook nog eens opgestuurd worden. Zelfs zonder de MLM opzet erachter maakt dat goud al erg duur. Wie dus goud als belegging koopt, die moet het simpelweg zo niet willen verhandelen! Wie echter zoveel betaalt EN het dan nog niet eens echt thuis uitgeleverd krijgt, die wordt dubbel bedonderd. In dat geval zijn er alternatieven die direct al enorm veel goedkoper zijn en die hetzelfde bieden.

De vraag roept zich op of het handig en wenselijk is om grammen goud op deze manier te kopen. Wie in dergelijke kleine hoeveelheden fysiek goud koopt, die moet inderdaad rekening houden met hoge vaste transactiekosten die niet in verhouding staan met de hoeveelheid goud die geleverd wordt.

Het heeft daarom helemaal geen zin om 1 gram goud te kopen en naar huis te laten sturen!
Zeker niet als al die vaste kosten er dan bij komen.

Natuurlijk mag iemand dat wel aanbieden, maar het is en blijft een stupide beleggingsaanbieding en de persoon die zich laat lijmen om goud per gram te kopen is ook niet echt lekker bezig.

Daar komt dan het punt op tafel waarom ineens deze aanbieding ontstaat.
Consumenten horen op de radio en tv het feit dat goud zo duur is. In de particuliere markt is men ineens wel geïnteresseerd om ‘iets’ in goud te doen. De gretigheid van mensen is berucht en handige verkopers zien zo’n markt graag.
In zo’n markt met gretige, niet erg op de hoogte zijnde nieuwe kopers komen dan altijd aanbieders die pertinent niet het beste voor hebben met de klanten. In goud beleggen zou in feite een beleggingsadvies moeten zijn en dan mag aan dat beleggingsadvies een kwaliteitsstempel hangen. Echter doen ze het voorkomen als een beleggingsadvies, maar het is het niet. Het is simpelweg het voldoen aan een niet goed gedefinieerde vraag.

Dat houdt ook in, dat aan een persoon individueel een gram goud als belegging verkopen, in feite het verstrekken van een individueel beleggingsadvies is.

Bij MLM is er altijd sprake van een onafhankelijke verkoper die zich voordoet als iemand van het bedrijf. Iemand die door de koper gezien wordt als iemand met verstand van zaken. In deze opzet dus iemand die verstand heeft van beleggen in goud.
Dat maakt dat deze aanbieding alleen al vanwege dat feit op het wettelijke randje zal balanceren, want de MLM verkopers zijn geen deskundigen.

In mijn ogen moeten de nieuwe goudconsumenten op twee manieren beschermd worden voor slechte aanbiedingen.
1. Door helder te maken dat goud per gram kopen en fysiek te laten uitleveren waanzin is vanwege de enorme kosten.
2. Door duidelijk te maken dat er betere en echt heel veel goedkopere alternatieven zijn.

Eén zo’n alternatief is deze goudaanbieder. Kijk en vergelijk maar eens goed!

Lees hier ook waarom goud een interessante belegging is!

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *