LADEN

Typ om te zoeken

Spyker wil Saab

Laatste Nieuws

Spyker wil Saab

Ik vrees dat dit vooral een publiciteitsstunt en cover up is. In feite niet veel anders dan Koenigsegg die tot voor kort Saab wilde hebben. Klein duimpje wil de reus opslokken. Waanzin is het, want bij Saab werken 3200 personen terwijl bij Spijker bij wijze van spreken 32 man werken. Het zijn er in werkelijkheid iets meer heb ik begrepen, maar het zijn overduidelijk bedrijven van een andere orde.
Spijker kan nu al amper het hoofd boven water houden.
Op de vraag waar het geld vandaan zou moeten komen is vanuit Spyker een antwoord gekomen. Aandeelhouder Convers Group, een Russische financiële onderneming met vooral veel belangen in Russische banken, zou het geld beschikbaar moeten stellen.
Waar of dan de expertise van Spyker voor nodig is, is mij een raadsel. Immers is Saab zelfstandig prima in staat haar boontjes te doppen. Daar hoeft Victor R Muller niet voor binnen gehaald te worden.
Victor R Muller is een man met een groot ego. Wat streelt deze ondernemer meer dan heel even in de wereldbelangstelling te staan. Zelfs al is het maar als copycat van Koenigsegg?
Die overname, zogenaamd door Spyker, is slechts een cover up. Muller mag even koffie komen drinken bij de topmensen van General Motors en ieder gaat zijn weg.
Als er al een overname zou komen, dan kunnen de Russen dat prima zonder Spyker en zonder Muller doen, Spyker is slechts een mooi uithangbord om te verhullen dat Russen Saab willen overnemen. Zeg Rus en iedereen denkt aan de Russische Maffia. In die zin is Spyker dan een mooi masker.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *