LADEN

Typ om te zoeken

Soms begrijp ik het gewoon niet

Laatste Nieuws

Soms begrijp ik het gewoon niet

Ik kreeg van een goede, maar verre vriend een aanbieding binnen die ik niet erg goed begreep.
Een bedrijf dat 1000 .mobi domeinnamen in bezit heeft, wil 48 participaties van 25.000 euro per stuk verkopen waarna de deelnemers 75% van de totale waarde van de onderneming (de 1000 domeinnamen) bezitten.
Deze onderneming is van mening dat met de enorme groei van het mobiele Internetten ook de populariteit van .mobi domeinnamen enorm zal toenemen. Ze kunnen gelijk hebben, .mobi domeinen zijn mijn ‘ding’ niet, ik zit niet zo vaak mobiel online. Ik heb ook geen idee hoeveel .mobi domeinnamen waard zijn.

Wat ik dus niet begreep is waarom het bedrijf 75% van die prachtige door hen verwachte winst zou weggeven aan deelnemers die voorheen nooit iets hebben gedaan in deze tak van sport.

Ik ben natuurlijk simpel, maar ik zag vooralsnog alleen de volgende reden waarom een bedrijf dat zou doen:

– Ze zijn niet zo overtuigd van hun eigen aanbieding en cashen met deze nieuwe deelnemers nu al de winst op deze domeinnamen. Zo’n domein kost als eerste aanvrager 4 tot misschien iets van 10 euro per stuk. Ik neem aan dat ze geen consumentenprijzen hebben moeten betalen. Immers kochten ze 1000 stuks. Ze hebben dus 4000 tot 10.000 euro uitgegeven en ontvangen nu van de deelnemers al 1,2 miljoen euro. Me dunkt een mooi rendement.

Nu krijgen de deelnemers recht op 75% van de verkoopwaarde van de domeinen. Wetende dat de grote klapper met de verkoop van de participaties voor de initiatiefnemers van de onderneming al binnen is, verwacht ik er zo op het oog niet veel van. Waarom zouden ze in de toekomst nog veel moeite doen voor slechts 25% van de verkoopwaarde? Tevens kan het best zo zijn dat ze in hun koopwoede een aantal merkrechten geschonden hebben. De toekomstige potentiële winst kan dus ook nog eens ernstig aangetast worden door rechtszaken.

Nadat ik de aanbieding gelezen had, heb ik de promotor gevraagd mij uit te leggen hoe het zit.

Uiteindelijk is hun motivatie toch anders… Moet u zelf maar eens kijken wat of u er van vindt en of u het een investering van 25.000 euro waard is:

“De initiatiefnemers van DomeinCV.mobi – en inmiddels ik ook – zijn zo overtuigd dat mobiel internet groots gaat doorbreken waardoor we denken dat er nog veel meer rendement mogelijk is met domeinnamen. Dat kan bijvoorbeeld door er nu nog meer in te kopen om ze later voor een (veel) hogere prijs te verkopen. Daarbij hebben de initiatiefnemers één probleem: hun portemonnee is leeg. Logisch, want zij hebben de laatste jaren al hun verdiende geld direct omgezet in domeinnamen die ze toen nog voor relatief weinig hebben ingekocht. Nu zien ze dat de prijzen van die namen zeer sterk stijgen. Sterker zelfs dan goud of zilver!
Ze zijn er zo van overtuigd dat die prijzen verder gaan stijgen (in analogie van de domeinnamen voor gewoon PC gebruik) waardoor ze hun zaak willen uitbreiden. Dus liever dan de 1,000 geregistreerde namen, die ze ooit inkochten voor, zeg gemiddeld €400, nu verkopen voor zeg €1.500, kiezen voor het DomeinCV.mobi model. Daarbij worden de 1,000 namen in de CV ingebracht voor €900,= per stuk en gaan de initiatiefnemers op pad om nog meer namen in te kopen.
Dit is de reden dat de heren nu genoegen nemen met een kleine (€900,=) vergoeding voor de 1000 door DomeinCV.mobi aangekochte domeinnamen. De reden dat ze nu deze batch domeinnamen voor minder verkopen (ze houden nog wel het recht op 25% van de verkoopwaarde!), is omdat er dan nu geld vrijkomt voor het aankopen van de nieuwe namen.
Het is niet zo dat ze niets hoeven te doen voor die 25%; ze moeten namelijk de gehele verkoop (inclusief transfers en ook marketing) hiervoor organiseren.
Goed generieke domeinnamen (horloges.mobi, bedden.mobi, airco.mobi) vertegenwoordigen op dit moment al een grote waarde. Dit blijkt niet alleen uit het feit dat de heren al regelmatig domeinnamen verkopen, maar blijkt ook uit de openbare veilingen (waar alle resultaten openbaar van zijn), waar een veelvoud betaald voor .mobi domeinnamen met een vergelijkbare kwaliteit.
Die 25% van de restwaarde is alles behalve ‘luizig’ voor de heren; bedenk namelijk dat de namen (1000 stuks) nu vanaf €2.500,- worden verkocht en wellicht voor meer in de toekomst.”

Heeft u serieuze interesse, mailt u me dan. (tom ‘at’ lassing.nl) Ik breng u dan in contact met de promotor.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *