LADEN

Typ om te zoeken

Societe Generale

Laatste Nieuws

Societe Generale

Heel de ophef over Jerome Kerviel, de trader die naar verluidt 5 miljard verloor, lijkt toch niet te kunnen verbloemen dat er bij SocGen iets grondigs mis is. De advocaat van Jerome heeft het er al over dat hij slachtoffer van een cover up is. Hij wordt als kleine speler die amper iets van de opzet weet, opgeofferd zodat anderen buiten schot blijven.
De vraag roept zich op hoe een junior trader binnen de bank een fictief bedrijf kon opzetten en met meer dan 50 miljard euro kon handelen zonder dat dit iemand opviel? Heel SocGen is niet zoveel waard.
Opvallend is ook dat hij geen enorme hoeveelheden geld apart heeft gezet voor een interessante pensioenvoorziening. De man verdiende 100.000 euro per jaar. De voornaamste reden om dan fraude te plegen is dan om dat loon aan te vullen. Voor een belangrijke banktrader is 100.000 euro een fooi. Jerome wordt echter niet beschuldigd van zelfverrijking. Het lijkt er dan ook meer op dat binnen de bank meerdere mensen en misschien zelfs wel heel de top bezig was met dit handeltje, dat door verkeerde positie inname helemaal uit de hand liep.
Als Jerome die briljante trader is die SocGen zegt dat hij is, dan was hij wel ongehoord stom bezig. Niet alleen nam hij stupide posities in, maar hij deed het niet eens om er zelf rijker van te worden en hij overdreef de posities zo. dat het wel moest opvallen. Hoe stom kan een briljante persoon zijn? Naar mijn idee niet zo ontzettend stom.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *