LADEN

Typ om te zoeken

Slimme wegen om uw vermogen te schenken

Laatste Nieuws

Slimme wegen om uw vermogen te schenken

In Nederland hebben we een lijkenpikkers belasting. Als je dood gaat, moeten de nazaten een deel van je vermogen aan de staat overdoen.
Een zeer oneerlijke belasting, maar als je al dood bent, ben je niet in staat om daar nog tegen te protesteren. Wat u wel kunt doen, is nog bij leven het zo te regelen dat de staat zo min mogelijk van je vermogen kan inpikken.
Wat is gevaarlijk vermogen?

– Alles dat op de bank staat, of bij de belasting is aangegeven als vermogen is vermogen waarop afgerekend moet worden. Realiseer u dat. Ga niet lopen sjoemelen met dat vermogen, want u of uw nageslacht lopen tegen de lamp.
Waar u wel ruimte heeft, is in spullen. Uw huisraad kan zonder belastingtussenkomst naar de kinderen overgeheveld worden. U heeft bijvoorbeeld drie kinderen… U heeft een mooie massief zilveren kaarsenstandaard. Als u uw vermogen naar uw kinderen wilt overhevelen en geen ruzie tussen de kinderen wilt hebben, koop er dan drie van…
Pas wel op met edelmetaal. Tegenwoordig moeten handelaren u registeren en probeert de overheid grip te krijgen op de handel in goud en in mindere mate die van zilver. Probeer het voor uw eigen belang uit beeld van de overheid te houden en hou dus de omvang per transactie onder de meldingsnorm. Al was het maar omdat bij de belasting ook inbrekers kunnen werken… Zodra u zich moet legitimeren of moet melden, weet u dat de belasting kan en zal meekijken.
Overigens: “In de noodwet Financieel verkeer is een bepaling opgenomen onder Artikel 26 waardoor het ‘vorderen van gouden munten, fijn goud, alliages van goud (onbewerkt of halffabrikaat) en buitenlandse activa van ingezetenen’ mogelijk is in crisissituaties.”
Het is maar even dat u het weet dat de overheid dus eventueel legaal uw goud kan komen stelen. (Er staat overigens niets over zilver in!)

In Amerika heeft de overheid in de jaren dertig het bezit van goud door particulieren verboden. Iedereen moest het op straffe van boetes en gevangenisstraf inleveren. Dat verbod heeft tot 1974 bestaan!
De overheid is niet altijd een vriend. Als u hard voor uw geld heeft gewerkt en u heeft er netjes belasting over afgedragen, dan moet het een keer afgelopen zijn met het afromen door de overheid. Bij een eocnomie in crisis en een overheid die maar geld over de balk blijft smijten, schromen ze er niet voor om maar te blijven halen bij de burgers.
Uw muntenverzamelingshobby kan ook een prima manier zijn om onzichtbaar en legaal een stukje vermogen aan de kinderen te schenken. Hou er dan wel rekening mee dat u verhandelbare munten heeft. Makkelijk verhandelbare munten zijn de gouden tientjes uit de Willem 2 en Willem 3 periode. Die hebben geen verzamelaarswaarde, puur de goudwaarde. Ze zijn klein en toch waardevol. Denk er wel aan, zorg voor een goede verdeelbaarheid richting de kinderen. Pas wel op. Als u een verzekering heeft lopen voor uw verzameling en u heeft daarvoor een detaillijst opgesteld, dan loopt u de kans dat die lijst tegen u gebruikt kan worden. Een verzekering prima, maar u moet blijven opletten. De overheid is ook niet van gisteren. Let ook op. Bij een enkele muntje mag u dat altijd wel weggeven naan uw kinderen. Als het een zak vol met dat soort munten wordt, dan kan het natuurlijk mogelijk wel gezien worden als belastingontduiking. Door de waarde anders te verpakken kunt u de transactie mogelijk weer legaal maken. (Bijvoorbeeld door over de jaren heen kleine schenkingen te doen)
Uw huis is overigens géén veilige plek voor kostbaarheden. Houdt u ook daar rekening mee. Uw zorgvuldige planning kan volledig in de soep lopen door een enkele inbraak. Probeer u ook daar tegen te wapenen door het goed te verstoppen, het te maskeren, of het elders (maar niet bij een bank) bewaakt en verzekerd veilig op te slaan.

Gisteren stond nog op Teletekst dat iemand de kostbaarheden voor de zekerheid verstopt had in een vuilniszak. Daarin zouden inbrekers vast niet zoeken… Prima idee, tot de sukkel zelf deze vuilniszak langs de weg zette…  Nu weet u direct hoe ik aan dit artikel onderwerp gekomen ben.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *