LADEN

Typ om te zoeken

Slecht nieuws van Goldmoney

Laatste Nieuws

Slecht nieuws van Goldmoney

Er is eindelijk bericht van Goldmoney gekomen. Het is geen goed nieuws voor Nederlandse klanten. Goldmoney zal ALLE rekeningen van Nederlandse klanten liquideren omdat de AFM ze gesommeerd heeft ermee te stoppen. Volgens de AFM is goud en zilver een beleggingsobject, iets waar ik het volkomen oneens mee ben, want goud is geld.

Goldmoney wil geen rechtszaak en heeft daarom besloten om Nederland volledig uit haar klantenlijst te schrappen.

Met deze stap heeft de AFM in mijn ogen mijn burgerrechten aangetast.

Wat zijn de opties nu:
1. Het oprichten van een buitenlandse onderneming en via die onderneming een rekening bij Goldmoney openen.
2. Mijn nationaliteit wijzigen.
3. Op grond van het feit dat mijn ‘belegging’ meer dan 50.000 euro groot is claimen dat ik buiten de regelgeving van de AFM val en Goldmoney daarvan proberen te overtuigen. Als Goldmoney voor Nederlandse ingezetenen een minimum bedrag van 50.000 euro zou aanhouden, dan zou naar mijn idee de AFM toezichthoudende taak buiten spel gezet zijn.
4. Probeer een rekening te openen op naam van een familielid of goede vriend die in het buitenland woont.

De AFM ondertussen laat niets los over de hele gang van zaken. Wie hen belt, krijgt ontkenningen te horen. De AFM neemt dus geen verantwoordelijkheid voor haar standpunt naar Goldmoney toe.
– Bijzonder vervelend is nu dat juist nu de goud en zilverprijs enorm gedaald zijn. De Nederlandse klanten worden dus dubbel gepakt. Door het geld snel naar bijvoorbeeld een aanbieder als BullionVault over te maken voorkomt u dat u hoog gekocht en laag verkocht heeft. U kan immers voor (vrijwel) dezelfde koers uw edelmetalen daar weer kopen.
BullionVault is in mijn ogen niet zo goed als Goldmoney, maar nu Goldmoney dankzij de AFM niet meer bereikbaar is voor Nederlanders moeten die concessies doen. Het mag duidelijk zijn dat ik hier vreselijk van baal. Ik had al weinig met de AFM op, maar nu hebben ze het helemaal verbruid bij me. Dankzij hun ‘toezicht’ is de beste aanbieder ter wereld onbereikbaar geworden. Ik zie hier de toegevoegde waarde van de AFM niet.
Ik heb al eerder over BullionVault geschreven: https://www.beursbox.nl/laatste-nieuws/alternatieven-voor-goldmoney-1.html
Klanten van Goldmoney kunnen overigens hun goud fysiek laten uitleveren. Ik raad dat niet aan, tenzij u van plan bent het ook echt fysiek te houden. Handiger is het gewoon te verkopen en dan bij een andere aanbieder met de verkregen euro’s weer metaal bij hen te kopen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *