LADEN

Typ om te zoeken

Het onmogelijke is tegenwoordig mogelijk

Laatste Nieuws

Het onmogelijke is tegenwoordig mogelijk

Ongeveer een jaar geleden verklaarde ik dat het naar mijn idee mogelijk moest zijn om sneller dan het licht te gaan… Dat werd me niet in dank afgenomen, want Einstein himself had verklaard dat dit onmogelijk was. Gelukkig maak ik het nog mee dat mijn simplistische theorie waarschijnlijk al bevestigd gaat worden. Er is wel wat meer voor nodig dan mijn uitleg, want de geleerden van het Kernfusie onderzoek hebben er 30 miljard Euro voor nodig gehad om het te bewijzen. Nu hebben ze het bewezen en moeten ze spitsroeden lopen richting de andere geleerden die Einstein niet van zijn voetstuk willen gooien.

Ook in de economie zijn op dit moment de wonderen de wereld nog niet uit.
Zo krijgt de Amerikaanse overheid het voor elkaar om langlopende obligaties uit te schrijven met een rente van 1,8%. Dat terwijl de inflatie 3,8% is. Als eigenaar van deze obligatie verlies je dus 2% per jaar als je ze blijft aanhouden. Hoewel de FED ook koper is, zijn er legio beleggingsfondsen en Hedge funds die deze obligaties kopen, in de hoop op een nog lagere rente en daarom extra rendement op deze obligaties. Het mag haast een wonder heten omdat al die slimmerikken denken dat ze bij onraad heus wel op tijd uit die obligaties weg zullen zijn…
Dat iets sneller dan het licht kon gaan, dat was voor mij al geen opmerkelijk feit meer. Dat beleggers hun winstkansen en kunde overschatten is dat ook niet.
Dat laatste is van alle tijden.

Het onmogelijk is tegenwoordig mogelijk, maar het is geen zekerheid dat het ook zo blijft. De ouderwetse natuurwetten zijn geen toeval geweest. De rente gaat ook weer een keer omhoog en niemand die weet wat er dan allemaal gaat gebeuren.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *