LADEN

Typ om te zoeken

De vader van Warren Buffett

Laatste Nieuws

De vader van Warren Buffett

Dat Warren Buffett vanuit het niets rijk is geworden is niet helemaal waar. De vader van Warren Buffett was in zijn tijd een bekende senator met veel connecties. Zeker in de beginjaren heeft Warren hier veel aan gehad. Als zoon van een bekende senator kon hij komen waar voor anderen de deuren gesloten bleven. Warren Buffett kwam dus van goede huize. Toch heb ik het idee dat Warren meer geleerd en gehad heeft van/aan zijn opa, maar dat is voor een andere keer.

De vader van Warren is interessant. Die was senator en als zodanig in theorie goed op de hoogte van het reilen en zeilen van de politiek en de economie.

Die vader van Warren had een boerderij gekocht om naar toe te kunnen verhuizen als de pleuris zou uitbreken. Niet de ziekte, maar totale wanorde vanwege de ineenstortende economie.
Tientallen jaren na het overlijden van zijn vader heeft Warren de verpachte boerderij alsnog verkocht.
De crisis waar de vader van Warren zich op voorbereid had, is in zijn leven nooit gekomen. Het ging met Amerika beter dan ooit. De crisis kwam zelfs (bijna) niet in het lange leven zijn zijn zoon.

Was die aankoop van de boerderij dan onzin?

Ik denk van niet. Het was een mooie verzekering die de familie een stuk zekerheid en rust gaf. Die zekerheid gaf de rust om te kunnen ondernemen. Bij de vader van Warren was dat de bouw van een politieke loopbaan, bij Warren was het de bouw van een ongekend imperium.
De boerderij heeft waarschijnlijk nooit geld gekost. Deze leverde naast de immateriële gevoelens van zekerheid ook een jaarlijkse pacht op. De boer kon er vervolgens zelf ook van leven.
Een prachtige belegging derhalve. Zou de economie ingestort zijn en was het land in chaos vervallen, dan had de familie Buffett het kunnen overleven omdat ze hun eigen voedsel en daarmee zeer waardevolle bezittingen kon verbouwen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *