LADEN

Typ om te zoeken

DNB directeur wordt al realistischer

Laatste Nieuws

DNB directeur wordt al realistischer

Bron: FD/ABM Financial News
Dat Griekenland op een gegeven moment haar schulden zal afstempelen wordt niet langer door Klaas Knot ontkent. Dit Griekse default was enkele maanden geleden nog ondenkbaar volgens zijn toen officiële uitspraken. Nu is Klaas de markt al aan het kneden richting een in mijn ogen onafwendbaar Grieks default.
Volgens Klaas ziet Griekenland zelf de ernst van de situatie nog altijd niet in.

Daar heeft hij gelijk in, maar gezien zijn eigen eerdere dwaze uitspraken begint Klaas Knot zelf ook nu pas normaal te denken. Wie is hij daarom dat hij de Grieken beschuldigt van leven in een droomwereldje.
Wat Knot morgen in het interview in het FD ook zal zeggen, is dat niet Griekenland maar Italië en Spanje het echte gevaar voor Europa vormen. Griekenland is een kleine speler. Dat doet pijn, maar is te overleven.
Knot denkt dat een uitbreiding van het Europerse noodfonds zal helpen de reuzen Italië en Spanje overeind te houden. Ik vrees dat dit ijdele hoop blijkt te zijn.
Wat immers de wereld akelig duidelijk is geworden, is dat Europa enorm kwetsbaar is door haar enorme schulden. Zolang we niets aan die schulden doen (we maken alleen maar meer schulden) blijven we kwetsbaar. Die kwetsbaarheid wordt in de politiek en financiëke jungle uitgebuit, net zoals dat in de natuur gebeurd. Het kwetsbare dier van de kudde wordt door de wolven nagejaagd tot het opgeeft. Griekenland, Italië en Spanje zijn het aangeschoten wild.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *