LADEN

Typ om te zoeken

BullionVault als alternatief op Goldmoney

Laatste Nieuws

BullionVault als alternatief op Goldmoney

Wat kan je doen nu Goldmoney de toegang voor Nederland op last van de AFM geblokkeerd heeft?
Mijn eerste advies is zo snel mogelijk een rekening openen bij BullionVault.

In grote lijnen zijn de voorwaarden gelijk aan die van Goldmoney. Het is niet voor niets een vroege kopie van Goldmoney. De gestelde zekerheden dat het goud er ook echt is zijn bij Goldmoney beter. Daar durfde ik er mijn hand voor in het vur te steken. Dat gevoel heb ik nog niet bij BullionVault. Dat komt mede omdat een Rothschild aandeelhouder bij BullionVault is. Daarover straks meer.
Verkoop uw bezit bij Goldmoney en koop weer aan bij BullionVault. Zo heeft u in ieder geval edelmetaal.
Nu zitten daar enkele dagen tussen. Hoe gaat u die overbruggen?
Het antwoord daarop is ‘papieren goud’. Koop voor die paar dagen via uw gewone beleggingsrekening enkele goud en/of zilver turbo’s. Zou de koers fors stijgen, dan mist u daar even niets van.
Vanuit de voorwaarden gezien, zou ik zelf het liefst mijn goud bij Goldmoney aanhouden. Hun aanbieding is in mijn ogen kwalitatief gezien de beste. Ik overweeg daarom zakelijk een buitenlands bedrijf op te richten dat onder andere mijn zakelijke gelden gaat beheren. Verder zal dit bedrijf een deel van mijn nieuwe initiatieven gaan ontplooien. Als Nederland lullig naar mij doet, dan doe ik lullig naar Nederland. Ik betaal mijn zakelijke winst belasting dan wel deels in een vriendelijker buitenland. De AFM werkt voor de Nederlandse overheid. Als dit is wat de Nederlandse overheid in feite wil, dan kan ze het krijgen.

Verdere alternatieven zijn natuurlijk verhuizen naar het buitenland, maar dat is voor mij niet praktisch. Een andere nationaliteit is ook wat lastig. Ik weet buiten Sealand niet van landen die snel een nationaliteit verstrekken. Tevens raak je dan tegelijk je Nederlandse paspoort kwijt. Wilders bedankt…  🙁
Bij Goldmoney kijken ze overigens naar waar je woont, niet naar welke nationaliteit je hebt.

Dan mijn kritiek op Goldmoney… De Nederlandse overheid slaat ze één keer, en Goldmoney sluit onze rekeningen! Dat was niet mijn intentie waarop ik goud in het buitenland aanhield! Ik wilde het juist (terecht) beschermen tegen de Nederlandse overheid. Wat doet Goldmoney, ze geven direct volledig toe en ik sta als consument ineens zonder rechten. Ik kan dan wel mijn goud toegestuurd krijgen, maar ik wilde mijn goud juist in het buitenland houden!
In dat opzicht is Goldmoney een bittere teleurstelling gebleken. Jersey is blijkbaar nog niet ver genoeg weg. Zoals Maarten Verheyen al in zijn blog schreef, Goldmoney is geen bulldog gebleken, maar bleek een schootpoedeltje. Moet zo’n bedrijf op ons goud passen?

Overigens regelt Goldmoney het vervolgens wel netjes, waarbij uitlevering in baar goud tegen zeer schappelijke kosten mogelijk is. Ik wil echter geen uitlevering, ik wil een rekening!

Ik moet een bedrijf hebben dat durft te zeggen, AFM, kom maar op met je advocaten, ik lust je rauw. Is BullionValut zo’n bedrijf? Ik weet het niet, het zal moeten blijken. Een Rothschild is er aandeelhouder. Heeft de AFM de middelen om een Rothschild aan te pakken, of worden ze dan via andere wegen teruggefloten? If you can’t beat them, join them. Als het nodig is om me te koppelen aan een Rothschild om mijn goud en zilver uit de klauwen van de Nederlandse overheid te houden, dan moet het maar.
Ik kom de komende dagen en zelfs weken (we hebben een maand) met meer alternatieven. U hoeft dus geen extreme haast te maken met overstappen naar een alternatief.

Overigens hoeven inwoners van andere landen nog geen angst te hebben. Alleen de AFM heeft ze het vuur aan de schenen gelegd. Ondanks ‘Europa’ weet Nederland toch weer apart haar inwoners nog weer extra te benadelen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *