LADEN

Typ om te zoeken

Shortselling

Laatste Nieuws

Shortselling

De AFM heeft ‘eindelijk’ het licht gezien en heeft aangekondigd dat de belachelijke maatregel waarmee onder andere het kopen van put opties in Nederlandse financiële instellingen verboden werd, zal worden opgeheven. Per 1 juni zullen we weer ‘vrij’ put opties mogen kopen. Het was al enkele lezers opgevallen dat ze niets in de weg gelegd werd als ze al put opties kochten. De bank/broker laat het nu vaak al toe. De verantwoordelijkheid voor het volgen van de wet is namelijk een verantwoordelijkheid van de belegger. Jongeren kennen deze regel beter dan volwassenen. Zo kan je bij veel brommerzaken opvoersetjes voor je brommer kopen. Het mag niet gebruikt worden, maar het is wel legaal te koop.  In feite een belachelijke zaak.
Het gekke is dat dit overigens weer niet geldt voor paddo’s. Die zijn illegaal EN mogen niet verkocht worden… U mag ze zelfs niet per ongeluk in uw tuin hebben. Een prachtige manier om in de toekomst ‘lastige’ politici te beschadigen. Gooi paddo sporen in de tuin en bel na een paar weken de politie. Succes verzekerd… Als er tenminste geen klasse justitie bestaat.

Terug naar shortselling. U kon dus al put opties kopen, maar u loopt de kans op vervolging als u dat voor 1 juni al doet.

Heel de maatregel heeft blootgelegd dat de AFM als toezichthouder op de beurs een grote aanfluiting is. Men begrijpt de markt en de marktgereedschappen niet en men is er niet als beschermer voor de handel maar als beschermer van het grote kapitaal.

De bankiers wilden niet dat anderen verdienden op hun neergang. Dat is gelukt. De AFM liet zich keurig gebruiken, omdat ze ook niet doorhadden wat ze allemaal overkwam. Officieel was de reden van de maatregel het voorkomen van enorme koersverliezen… Ook dat was uiteindelijk een complete mislukking. Het is simpelweg walgelijk geweest om dit onvermogen van de AFM te moeten aanschouwen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *