LADEN

Typ om te zoeken

Samsung of Apple?

Laatste Nieuws

Samsung of Apple?

 

De strijd tussen Android en iOS. Gaat er een winnaar komen?
De vraag is of het een strijd is tussen de besturingssystemen, of dat het puur een strijd wordt tussen de fabrikanten Samsung en Apple.
Binnen het Android besturingssysteem, dat door veel fabrikenten gebruikt wordt, is namelijk Samsung als meest aansprekende aanbieder naar voren gekomen.
Kan Samsung echter echt vergeleken worden met Apple? In gebruikersgemak en design is Apple heer en meester in zowel de tablet als de smartphone markt. Samsung lijkt steeds hooguit een reactie op Apple te kunnen geven. Voor Samsung geldt dan weer dat ze wel steeds meer toepassingen dan Apple in hun apparaten weten te stoppen. Daar waar Apple haar gebruikers toch wat dwingt om andere Apple producten en services af te nemen, lijkt Samsung de gebruiker meer ruimte te geven. In de vriendelijkheidstrijd is Samsung duidelijk de winnaar. In de ego streel factor is Apple de bovenliggende partij.
De grote vraag is nu of er een duidelijke winnaar komt. Ik denk zelf van niet. Het wordt naar mijn idee een duopoly met Blackberry en Windows die ook hun eigen stukje van de markt zullen behouden.
De grote verrassing is naar mijn idee de opkomst van Samsung. Uit de snelle opkomst van deze fabrikant blijkt wel dat er slechts een enkel goed design nodig is om een markt te veroveren. Schrijf voor bijvoorbeeld de smartphones Nokia dus ook nog niet af. Nokia heeft een enorme hoeveelheid kennis in huis en wie weet kunnen die onder druk nog met iets heel moois naar buiten gaan komen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *