LADEN

Typ om te zoeken

Goud van kometen

Goud

Goud van kometen

 

Hoe is ons goud op aarde gekomen? Het antwoord op deze vraag is, via kometen.
De volgende logische conclusie is dan… Kunnen we ook op dit moment goud via kometen gaan delven.
Laat deze vraag nu nog actueel zijn ook!
Er is een bedrijf dat serieus zegt te zijn in het willen exploiteren van kometen.
Nu dat de goudvoorraad en productie op aarde toch voorbij een piek lijkt te zijn gekomen zijn er mensen die met grote ideeën komen.
Hoe serieus kunnen we deze plannen nemen?
– Naar mijn idee niet erg serieus. We zijn net in staat gebleken een stukje apparatuur op een komeet te laten crashen. Vanuit dat gegeven willen we nu al denken aan het laten landen van een machine, die vervolgens zichzelf ‘vastplakt’ op de komeet en dan gaat boren naar goud… Kom nu toch, zo’n situatie  slaat nergens op. Dat goud moet dan hoe worden gescheiden van de rest van de rotsen? Zetten we ook een fabriek op de komeet?
En zelfs al zou dat allemaal geregeld worden, hoe gaan we die loodzware raket dan weer naar aarde krijgen? Ik wil best geloven dat in de gewichtsloze toestand in het heelal dat geen probleem is, maar die raket wordt nogal zwaar als deze in de aantrekkingskracht van de aarde komt. Die raket slaat zo hard in, dat je vervolgens op aarde nog weer een keer stukje en beetjes uit de aardkorst kan gaan plukken.
In mijn ogen is dus het halen van goud op kometen een prima manier om jezelf eens in de schijnwerpers te krijgen, maar serieus valt het niet te nemen. Welke extreem rijke er ook geld in wil stoppen. Ze doen dat slechts omdat ze niet weten wat ze met hun geld aan moeten en ze toch leuk en positief in de pers willen komen.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *