LADEN

Typ om te zoeken

Pure Energy, pure wat?

Laatste Nieuws

Pure Energy, pure wat?

Quote heeft in december 2008 een eerste waarschuwing richting potentiële investeerders gegeven. Beursbox pakte dat in januari 2009 op en deed ook wat eigen onderzoek. Het artikel dat geschreven werd kunt u hier lezen: https://www.beursbox.nl/200901161076/laatste-nieuws/pure-energy-aanbieding-met-luchtje.html
Volgens Quote, (wat zitten die jongens er bovenop!) is Pure Energy nu gestopt met de verplichte rente betaling aan de investeerders. Het gerucht gaat volgens Quote nu dat Pure Energy uitstel van betaling heeft aangevraagd. Dat gerucht kan ik overigens (nog) niet bevestigen. Bij de rechtbank van Rotterdam zijn namelijk nog geen berichten daarover gepubliceerd. Quote is of vreselijk goed op de hoogte, of is hier ietwat aan het overdrijven. De rechtbank geeft geen garantie dat de laatste gegevens al online staan. Publicatie kan maar zo twee dagen vertraging oplopen.
Dat er iets niet goed zit bij Pure Energy lijkt echter wel aannemelijk. Immers, de aanbieding is al niet in orde. Dat kan dus haast niet goed gaan.
 
Opvallend is dat de aanbieder de laatste maanden nadrukkelijk en zeer opvallend mocht adverteren op collega sites zoals IEX, EuroBench, Beurs.nl, Beursgorilla, Beursplaza, BeursXL en Beleggers Belangen.

Deze sites hebben het nadrukkelijke geurtje van ‘dit klopt niet’ naast zich neergelegd en hebben graag de enorme sommen advertentieinkomsten binnen laten komen. Als blijkt dat Pure Energy failliet gaat, dan zouden gedupeerde beleggers toch ook hun pijlen moeten richten op de bedrijven die gretig geprofiteerd hebben van de gulheid van deze niet kosjere aanbieder.
In de koffiekamer van IEX werd dan ook deze uitspraak gedaan: Groot vraagteken blijft echter waarom er tot op de dag van vandaag nog gewoon geadverteerd wordt op iex.nl, die zich nota bene de site "van beleggers voor beleggers" noemt!?
– Ik ben het met de schrijver in de koffiekamer eens. Het is toch van de zotte dat websites die zeggen ‘verstand te hebben van beleggen’ zich verstoppen achter de onafhankelijkheid van de redactie ten opzichte van de adverteerders? Zo’n adverteerder maakt toch gebruik en bij fraude misbruik van de goede naam van de website om zich te profileren. Dan kan je je als redactie en als eigenaar van de site toch niet blijven verstoppen?
Beursbox heeft daarom heel bewust ‘neen’ gezegd tegen de adverteerder. We hebben daarmee veel geld laten liggen en hebben daar geen spijt van. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de aanbiedingen van adverteerders, maar als je toch al op je vingers kan natellen dat het niet kosjer is, dan ga je toch niet proberen er toch nog geld aan te verdienen, terwijl je weet dat je lezers zich er de vingers aan kunnen branden?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *