LADEN

Typ om te zoeken

Gaat Roel Pieper persoonlijk failliet?

Laatste Nieuws

Gaat Roel Pieper persoonlijk failliet?

Volgens Quote is het een kwestie van tijd. Roel Pieper moet vanuit contractuele verplichtingen mogelijk nog 10 miljoen ophoesten. Die 10 miljoen zou hij mogelijk niet (meer) hebben. Roel heeft nu zijn bootje voor 3,5 miljoen te koop staan. Dat kan schelen, maar storm zal het momenteel niet lopen.
Waar komt die claim van 10 miljoen vandaan?
Roel zou die volgens een investeerder zelf investeren in het bedrijf dat recent failliet ging. Hij en zijn beleggingsfirma hebben echter nooit dat geld in de onderneming gestopt. De medeinvesteerder wil nu dat het alsnog gedaan wordt, zodat hij nog iets van zijn verlies terug zal krijgen. Het contract met Roel ligt er, alleen Roel stelt dat zijn investeringsfirma zou investeren, terwijl de Amerikaanse investeerder stelt dat hij de deal met Roel Pieper, de de persoon, heeft gesloten.
Volgens Roel is de Amerikaan typisch iemand die een slechte verliezer is. Dat kan zijn, maar als iemand 10 miljoen investeert terwijl hem belooft wordt dat de andere partij er ook 10 miljoen in stopt, dan heb je toch echt wel een zaak als die andere partij de buidel niet trekt. Is hier een persoonlijke aansprakelijk heid ontstaan, of was Roel simpelweg niet meer bij machte om zijn beleggingsmaatschappij nog te houden aan het afgesloten contract?
De rechter zal het moeten bepalen. Als Roel zijn schuitje weet te verkopen, zal het hem financieel hoe dan ook wat bewegingsruimte geven. Het grote geld feest lijkt hoe dan ook voor Roel Pieper onderhand wel voltooid verleden tijd te zijn. Hij heeft een mooie tijd mee mogen draaien, het doek lijkt nu te vallen.

Lees verder bij Quote

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *