LADEN

Typ om te zoeken

Optie strategie

Laatste Nieuws

Optie strategie

Vorige week liet ik u weten dat ik het niet eens was met de zogenaamde beschermende optiestrategie van Beleggers Belangen. Ik heb toen aangegeven een compleet andere strategie in te zetten.
Ik ging er ook vanuit dat de beurs zou kunnen dalen, maar ik deed iets wat veel beleggers vervolgens niet begrijpen, ik schreef een put optie op die verwachting. Dat is compleet anders dan de meesten zouden verwachten. Uiteindelijk schreef ik de Put optie AEX dec 280 voor 14,50.
Ik kreeg dus 1450 euro waarbij ik het recht aan een ander verkocht om met mij cash af te rekenen op een AEX van 280.
Die geschreven optie heb ik gisteren terug gekocht voor 11,55. Daarmee heb ik in een paar dagen netto 275 euro per geschreven optie weten te verdienen. De winst is dus al binnen en wel binnen enkele dagen.
Waarom heb ik het zo gedaan?
Met de AEX op 280 EN de premie van 1450 euro, zou ik echt pas gaan verliezen als de AEX onder de 270 was gekomen. De AEX stond vorige week nog rond de 325. Meestal daalt de AEX bij een correctie tussen de 10 en 15%. Het zag er vorige week slecht uit, maar dat was ook zo mooi aan deze positie. Daarom was er veel premie te krijgen. Immers had iedereen de verwachting dat de beurs zou dalen. De meute heeft bijna altijd ongelijk, maar buiten dat had ik ook nog heel veel ruimte voor ik ongelijk zou krijgen. Ik ging de positie dus in, in de wetenschap dat een grotere daling maar eens in de zoveel jaar plaatsvindt. De meest recente was in 2008. Niets is zeker in de beurs, maar zo’n risico durf ik wel te nemen. Immers, zou ik het mis hebben, dan kan ik altijd nog de positie afdekken of met wat verlies sluiten. Het mooie is echter aan zo’n geschreven optie, iedere dag lekt er wat premie uit.
Nu ik de positie na een paar dagen weer gesloten heb, is ook de verplichting helemaal weg. Achteraf gezien heb ik dus zonder veel risico wat geld uit de markt weten te halen.
Een bescherming onder mijn posities heb ik nu niet, maar ik zie op dit moment ook nog geen reden een AEX van 200 of lager te verwachten. Waarom zou ik dan een dergelijke put optie kopen? Een put die pas winst op gaat leveren als de AEX bijna een halvering laat zien. Dat lijkt mij als het alleen tegen brand verzekeren van de fundering van je huis. Een beetje een zinloze exercitie, maar dat heb ik vorige week ook al uitgelegd.

Een service die werkt zoals ik hierboven heb weergegeven vindt u hier.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *