LADEN

Typ om te zoeken

Oplossingen voor Amerikaanse hypotheken

Laatste Nieuws

Oplossingen voor Amerikaanse hypotheken

Het grote probleem in Amerika is dat te veel huiseigenaren hun hypotheekrente en aflossing niet meer betalen. Hoewel de interbancaire rente onder de 1% ligt, is het net zo als in Nederland zo dat de reële rente voor hypotheekleningen vele procenten hoger liggen. Huiseigenaren die dus in de problemen komen door de hogere lange rente veroorzaken een nieuwe golf aan slechte hypotheken.

De Amerikaanse overheid lekt zo nu en dan ideeën de pers in, om te kijken naar hoe de samenleving er op reageert.

Een doel van de overheid is bijvoorbeeld om de lange termijn rente omlaag te brengen en laag te houden. Deze stijgende lange termijn rente zorgt er namelijk voor dat steeds meer huiseigenaren achterblijven op hun betalingen.

Er is nu een proefballon gelanceerd om alle bestaande hypotheken over te sluiten en aan alle huiseigenaren een nieuwe hypotheek te verstrekken met een rente van 4%. Een nieuwe Fannie/Freddie zou daarvoor moeten worden opgericht. De FED zal ook een rol in het geheel hebben en zal eea financieren.
Huiseigenaren weten dan waar ze aan toe zijn en de kans op nog meer falende hypotheek leningen neemt aanzienlijk af.

De banken zouden door de aflossing van hun probleemhypotheek portefeuille af zijn.
Het klinkt fantastisch… voor de FED en de banken. Die hebben dan echt hun probleem volledig in rekening bij de belastingbetaler gebracht. De banken lopen dan op de hypotheken geen gevaar meer en de discussie over de eigendommen van de hypotheken is dan ook gevoerd. In feite komen de banken dan weg met hun criminele gedrag… maar dat was natuurlijk al lang de trend.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *