LADEN

Typ om te zoeken

Alternatieven op Goldmoney (5)

Laatste Nieuws

Alternatieven op Goldmoney (5)

Eén van de nadelen van Goldmoney is het feit dat je je eigen goud en zilver normaal gesproken niet zult zien en voelen. Sommige particulieren willen nu eenmaal ‘hun’ metaal kunnen zien en voelen.
Een alternatief is dan om fysiek goud en zilver te kopen en het ook zelf op te slaan. Dat kan thuis, dat kan in een kluisje bij de bank, maar het kan ook bij een veilig bewaarbedrijf.
Thuis heeft als nadeel dat uw huis relatief makkelijk te kraken is. Een inbreker is zo binnen, desnoods door een raam in te gooien. De bank is ook een nadeel, want daarmee brengt u uw goud, dat in feite geld buiten het banksysteem is, alsnog binnen het banksysteem. Niet doen dus.

Een veilig bewaarbedrijf is dan te overwegen, maar dan gaat het toch al snel op Goldmoney lijken.

Ik werd gewezen op een Zwitserse aanbieder die de mogelijkheid geeft om goud en zilver (alleen) in grote partijen aan te kopen. Minimale aankoop is als snel ter waarde van meer den 125.000 Zwitserse Franken. U koopt dan echter ounces of baren die u ook werkelijk in Zwitserland kunt komen bekijken.
Ik persoonlijk heb daar niets mee. Ik hoef alleen maar te weten dat het er 100% zeker is, maar als u uw goud veilig weg wilt leggen EN af en toe toch wilt zien, dan is zo nu en dan naar Zwitserland rijden een optie.

Ik heb er zelf geen rekening. Immers, ik heb al een Goldmoney rekening. Las u iets dat u toch an deze aanbieder aantrekkelijk leek, kijkt u dan hier verder  http://goldswitzerland.com
Ik heb deze aanbieder niet uitgebreid onderzocht, maar het lijkt degelijk in elkaar te zitten. De kosten zijn laag, maar zoals gezegd, u moet wel in grote transacties kopen en verkopen. Dat lijkt me voor de meeste beleggers een groot prbleem.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *