LADEN

Typ om te zoeken

Olie manipulatie

Laatste Nieuws

Olie manipulatie

Er verscheen op 20 januari een bericht van Gareth Chetwynd over een ENORME ontdekking van olie door Exxon in het Santos bekken in de oceaan voor de Braziliaanse kust. Het zou om de grootste ontdekking van olievoorraden tot op heden in dit bekken gaan. U kan hier het bericht lezen: http://www.upstreamonline.com/live/article169975.ece
De geoloog Marcio Mello heeft volgens Gareth de voorspelling gedaan dat er werkelijk ongekend grote voorraden aan olie onder de zoutlagen van de oceaanbodem liggen.
Nu wil ik hier niet beweren dat die geoloog ongelijk heeft, maar het feit is nu net dat één van de Beursbox nieuwsbrief lezers werkzaam is op net dat schip dat in het artikel genoemd is.
Ze hebben zich op het schip kostelijk vermaakt over het artikel, maar de genoemde voorraden komen uit de duim van of de geoloog, of uit die van Gareth Chetwynd, de schrijver van het stukje. Het is een hype stukje over het Santos bekken, maar de genoemde hoeveelheden worden door de mannen in het veld niet herkend.
Ja er is olie, maar op dit moment is het nog speculeren naar de omvang van de voorraden. De grote vraag is nu, waarom wordt dit verhaal gehyped? Wie wint hier bij?
Overigens blijkt in het artikel van Gareth de volgende instantie genoemd te worden: National Petroleum Agency
Op de site van die instantie lees ik vervolgens dat ze er last van hebben dat hun naam misbruikt wordt door anderen… Zou dat hier ook het geval kunnen zijn? 
Hoe dan ook, let op als u op Internet ‘fantastische verhalen’ leest. Het is erg makkelijk om verhalen lekker op te kloppen. er is een kern van waarheid die het net wat autoriteit geeft, maar verder is het snel allemaal gebakken lucht.

www.beursaccent.nl

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *