LADEN

Typ om te zoeken

Beleggen in goud

Laatste Nieuws

Beleggen in goud

In 2008 was een goudbelegging een prima zaak. In euro’s gemeten had u ermee winst kunnen behalen.
De laatste weken was het weer even zwakjes, maar gisteren zagen we een goudkoers stijging van 827,7 naar 850,8 op moment van schrijven (08:24 uur). Ik blijf van mening dat in onzekere tijden particulieren een deel van hun spaargeld in goud zouden moeten aanhouden. De geschiedenis heeft immers geleerd dat dit een veilige belegging in woelige tijden is. Die geschiedenis is niet te ver terug. U hoeft slechts enkele jaren geleden naar Argentinië te kijken. Toen de regering daar ineens de bankrekeningen blokkeerde en het geld van de inwoners stal, toen was het hebben van fysiek goud in eigen kluis of in het buitenland de grote redding voor het vermogen.
Op dit moment is het hebben van goud in Zimbabwe de enige mogelijkheid om nog steeds alles te kunnen kopen. Het feit dat Mugabe in een gigantisch paleis kan wonen, omringt met alle mogelijke luxe heeft alles te maken met het feit dat hij de opbrengsten van de goudmijnen voor zichzelf gebruikt.
De huidige crisis heeft de kans in zich dat zowel Dollar als Euro ‘ineens’ veel minder tot niets meer waard zijn. Al uw spaargeld op de rekening kan dus ineens ‘weg’ zijn, omdat de munt waarin uw geld genoteerd staat ineens niets meer waard is.
Vooral de middenklasse loopt enorme risico’s. Hun welvaart bestaat uit een huis met hypotheek en geld op de spaarrekening.
Het huis gaat naar de bank en de spaarrekening kan snel vanuit geldontwaarding geplukt zijn. Wees dus slim en kies voor minstens enkele duizenden euro spaargeld in fysiek goud. Voor de veiligheid is het niet zo gek om dat fysieke goud bij een buitenlandse bank aan te houden. Ik gebruik daarvoor zelf deze bank.
Wilt u ondersteuning bij het openen van een rekening, schrijft u zich dan hier in.

Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *