LADEN

Typ om te zoeken

Obama rally

Laatste Nieuws

Obama rally

Zowat alle beursexperten vragen zich vandaag af of de nieuwe Amerikaanse president Obama met zijn nieuw economisch herstel plan, een fikse koersrally zal veroorzaken op de beursvloer.
Volgens de jongste berichten zou tegen einde februari de kogel door de kerk moeten zijn. Het zou gaan om een zelden geziene financiële injectie in de Amerikaanse economie.
De democratische partij van Obama heeft een mega plan klaar van 825 miljard US Dollar. Dit plan omvat vooral structurele investeringen en belastingsverlagingen. Voor investeringen in de gezondheidssector, vorming en voor het bouwen en verbouwen van snelwegen is 550 miljard Dollar uitgetrokken. Obama hoopt met deze investeringen zowat 3.000.000 nieuwe banen te creëeren. Voor belastingsverlagingen voor zowel bedrijven als gezinnen hebben de democraten 275 miljard Dollar voorbehouden. Dit plan zou voor eind februari moeten goedgekeurd in het Congres en de Senaat. In beide kamers hebben de democraten de meerderheid. Tevens zou het Obama plan niet al te veel tegenstand krijgen van de republikeinen aangezien de nieuwe president zo pienter is geweest republikeinen op te nemen in zijn regering.
Het totale relance plan is goed voor zo maar even 5,72% van het Amerikaanse Nationale Product. Het Amerikaanse Nationale Product was
in het derde kwartaal van vorig jaar gelijk aan ongeveer 14413 miljard Dollar. Het Bush plan van 750 miljard dollar was echter niet veel minder dan het Obama plan en heeft niet veel soelaas gebracht voor de economie en de aandelenkoersen.
Zal Obama, waarvoor de verwachtingen van de Amerikaanse gezinnen heel groot zijn, er in slagen het algemeen pessimisme om te buigen en zowel bedrijven als gezinnen kunnen overtuigen om voluit te gaan investeren en consumeren. Zo ja, dan ziet de toekomst voor de Amerikaanse maar ook voor de Europese economie en beurs er zeer rooskleurig uit. Indien dit plan niet het gewenste effect heeft, dan staan Obama en de zijnen voor nog grotere vuren dan hun voorgangers.
Wat moet een belegger daar nu mee aan en welke is de beste strategie om enerzijds zeer vroeg mee te zijn met een fikse beursrally en anderzijds zich zeker niet te verbranden wanneer het mis zou lopen op de beurs.
Ons advies aan elke aandelenbelegger is om niet te snel vooruit te lopen op de komende zaken. De indextimer en het indexkompas, zijn de geknipte instrumenten om u veilig door heen het doolhof van de beurs te leiden. Abonnees van de indextimer hebben het zich zeker niet beklaagd toen ze in augustus vorig jaar een seintje kregen dat het feest voorbij was op de beursvloer.
Abonnees van het indexkompas weten maar al te goed hoe waardevol de dagelijkse prognoses zijn voor de meer actieve belegger.
Wanneer het Obama plan door het Amerikaanse Congres is gesluisd, dan is er nog voldoende koersruimte en tijd om een aardig graantje mee te pikken van een eventuele fikse koersrally.
Het Indexkompas zal als eerste een koopsignaal moeten geven en de indextimer zou even later moeten adviseren om voluit te gaan op de beursvloer. De prognoses van beide instrumenten zijn niet gebaseerd op de visie van andere, meestal aan financiële huizen gebonden analisten en experten. Een goede dosis gezond verstand en een uitzonderlijke know how, door heen lange jaren opgebouwd, hebben geleid tot zeer succesvolle prognoses in het verleden. De indextimer zowel als het indexkompas zullen dan hoogst waarschijnlijk
ook in de toekomst lucratieve prognoses blijven maken en beleggers veilig op de juiste aandelenkoers houden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *