LADEN

Typ om te zoeken

Ierse bank genationaliseerd

Laatste Nieuws

Ierse bank genationaliseerd

Anglo Irish Bank kwam naar buiten met nog weer geheim gehouden leningen waarna de CEO mocht vertrekken. Daarop bleek het de bank onmogelijk om vreemd geld aan te trekken en zag de Ierse regering geen andere mogelijkheid dan deze bank dan maar te nationaliseren.
Blijkbaar is het tegenwoordig verboden om banken failliet te laten gaan.
Het voordeel van de nationalisatie is het feit dat andere marktpartijen nu hun recht houden op hun claims op de bank. Het nadeel daarvan is dat de Ierse belastingbetaler nu de rekening gaat betalen die is ontstaan door wederom frauderende bankiers die jarenlang wel hun torenhoge beloningen gehad hebben en die daarvan niets hoeven in te leveren. Kortom, misdaad loont.
De moderne bankrover is een criminele man in een duur pak en met een dure opleiding achter de rug, die miljoenen van de bank rooft via zijn exorbitant loon en zijn enorme bonussen. De moderne bankrover werkt niet alleen, maar werkt samen met een hele groep mede-studenten van toen en andere bendeleden die hij kent van de golfclub en van zijn bijbaantjes.
Het feit dat het leeuwendeel van deze misdadigers en bendeleden nog gewoon hun functie bekleden en hun exorbitante loon verkrijgen, geeft weinig hoop voor de toekomst. Het feit is helaas zo dat een groot deel van de top van het bankwezen, maar breder nog, van het topbedrijfsleven simpelweg crimineel is. Ze hebben een mooie opleiding gehad, maar hun studentenstreken van welleer waren achteraf gezien een indicatie van wat voor soort mensen de top van het bedrijfsleven gingen vormen. Studentenfeesten waarbij indertijd de inboedel van historische gebouwen werden vernield waren geen uitwas, dat is nu eenmaal zoals deze mannen door hel het leven gaan. Ze vernielen alles voor het strelen van hun ego en het verkrijgen van het grote geld.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *