LADEN

Typ om te zoeken

Nog weer even over pensioenen en ondernemen

Laatste Nieuws

Nog weer even over pensioenen en ondernemen

Ik zie dat verschillende opleidingen behoorlijk in prijs verlaagd zijn. Gisteren een folder van de NHA Zitten bekijken. Opleidingskosten zijn tot 70% in prijs verlaagd.
NIMA B voor een paar honderd euro, online ondernemen voor € 300,-.

Het publiek, de consument zal toch een keer wakker moeten worden en inzien dat alleen eigen initiatief en ondernemen in de toekomst nog kans heeft om te overleven?
Ook kwam gisteren naar buiten dat de pensioenen in een “nieuw” jasje gegoten zijn. Het is nu officieel risicovol. Dit zou de werkgevers vele euro’s schelen. De werknemers ontvangen hun pensioen op basis van beleggingsrendement. Dit kan dus zelfs negatief zijn. Grappig was wel dat er bij stond dat de pensioengelden nu door professionele beleggers beheerd weren. Vraag ik mij nu toch wel heel sterk af of de afgelopen jaren dit door onprofessionele beleggers is gebeurd. Blijkbaar waren ze er dus wel, maar zijn ze dus niet gebruikt. Wie kan dat nog recht praten?
– De schrijver ziet het in mijn ogen goed. Naar mijn idee moeten we allemaal ‘ondernemender’ worden EN pensioenen werden en worden niet professioneel beheerd en u moet er zelf extra voor gaan sparen. Diep triest, maar het is wel een feit en het erge is, u heeft geen enkele zeggenschap over uw pensioen. Als u in een bepaalde sector werknemer bent, dan bent u veroordeeld tot een bepaald pensioenfonds.

Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *