LADEN

Typ om te zoeken

Banken gaan personeel ontslaan

Laatste Nieuws

Banken gaan personeel ontslaan

Ooit zei mijn vader me eens dat de Rabobank zoveel mensen in dienst had, omdat ze anders veel te winstgevend zouden zijn… Het leek een grap, maar het was de waarheid.

De Rabo kon namelijk, net als de andere banken, vanuit afgesloten hypotheken geld uit lucht laten ontstaan en daar rente over vragen.
Een fantastisch bedrijfsconcept als je niet te moeilijk doet over de eerlijkheid van zo’n systeem.
De bankiers werden echter NOG gretiger. Ze gingen die afgesloten hypotheken samenvoegen en die pakketten ook weer eens verkopen. Het voordeel was NOG weer een keer premie ontvangen!

De bankiers vonden zichzelf zo briljant dat hun loon x 40 en meer moest worden verhoogd.

Het probleem was echter, het was allemaal gebakken lucht.

De enorme graaicultuur in de top van de banken leidt er nu toe dat letterlijk tienduizenden mensen hun goede baan gaan verliezen. Immers moeten de paar toppers het hoge loon blijven krijgen, terwijl de inkomstenkant er nu heel anders uit is gaan zien.
Als nu de top van de banken hun inkomen weer eens laten afnemen met 39/40e deel, dan kunnen tienduizenden mensen in dienst blijven.

Dat gaat dus niet gebeuren.

– Ik weet, de oplossing voor de crisis is het niet, maar ik heb liever 10.000 mensen aan het werk, dan dat ze thuiszitten en de staat geld kosten. De banken maken de crisis nu alleen maar erger, terwijl de schuldigen hun baan niet kwijtraken en zelfs hun loon afgelopen jaar weer met 10% en meer zagen toenemen.
Hoe lang pikken we deze oplichting van de bankiers nog?

Gisteren overigens in het nieuws dat RBS er aan denkt 10.000 banen te schrappen.

Lees ook hier een artikel in het Beursbox Forum

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *