LADEN

Typ om te zoeken

Nieuwe miljarden fraude

Laatste Nieuws

Nieuwe miljarden fraude

Gisteren werd wederom een miljarden fraude in Amerika bekend gemaakt. Sir Allen Stanford heeft met zijn bedrijven naar verluidt 8 miljard gefraudeerd. Wederom een persoon van onbesproken gedrag en dus boven alle verdenking verheven (en dus waarschijnlijk ook nooit gecontroleerd, immers, heren onder elkaar controleren elkaar niet). De fraude betreft Robert Allen Stanford zelf, en drie van zijn bedrijven. Het gaat dan om Stanford International Bank (SIB) dat op Antigua gevestigd is. Het gaat ook om het in Houston gevestigde Stanford Group Company (SGC) en het gaat om Stanford Financial Group (SFG). Versachillende functionarissen en familieleden is te verstaan gegeven dat ze geen financiële handelingen meer mogen uitvoeren.
Waar het om ging, is dat beleggers een verkeerde voorstelling van zaken werd voorgehouden. Verder werden historische resultaten vervalst. Men bood beleggers "certificates of deposit" aan en gaf ze een onrealistisch hoog rendement.
Recent gaf de groep aan geen investeringen bij Madoff uit te hebben staan. Uit de gegevens vanuit de boedel van Madoff bleek echter dat Stanford wel degelijk investeringen bij Madoff uit had staan.
Ook hier verwachten autoriteiten aan te treffen dat oude klanten in feite betaald werden vanuit de inbreng van nieuwe klanten en dus niet vanuit winstgevende investeringen.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *