LADEN

Typ om te zoeken

Nieuw record Dow Jones

Laatste Nieuws

Nieuw record Dow Jones

Een nieuwe all time high voor de Dow Jones en wereldwijd beurzen die flink hoger zijn.
Ondertussen, ik schreef het gisteren al, journalisten en analisten die ‘het niet meer weten’. Die vol ongeloof staren naar de realiteit op de beurs. Je denkt dan, waar waren die mensen in 1998 en 1999? Immers, een bull run duurt veel langer dan logisch verklaard kan worden.
Na enkele jaren van voorspoed op de beurs wil de ‘nieuwe’ belegger meer. Niet alleen de kleine belegger, want die is nu niet als enige de beurs omhoog aan het jagen.
In feite zijn we nog maar net begonnen. Kijk naar Amerika. De beurs is daar pas sinds halverwege 2006 aan het stijgen! Dat is nog maar net een jaar en enkele maanden. Voor een bull run is dat nog niets en de resultaten zijn ook nog niet spectaculair. Is de Amerikaanse beurs nu duur? Neen, ook niet. Is de Amerikaanse beurs extreem gestegen? Neen, ook niet. In 15 maanden ging de Dow Jones van 10500 naar 14000. Een prachtige stijging, maar geen recordstijging qua snelheid en percentage. We kunnen immers ook zeggen, van januari 2004 tot heden steeg de Dow Jones van 10500 tot 14000. Tussen jan 2004 en juli 2006 lag de Dow Jones namelijk vrijwel stil.
Natuurlijk komt er weer een daling en misschien zelfs wel een crash. Er is echter een reden om daar minder bang voor te zijn. In 1998/1999 was Warren Buffett geen koper, nu wel. Mij zegt dat genoeg. Natuurlijk houdt het wel in dat je als belegger in ‘zijn’ soort aandelen moet zitten.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *