LADEN

Typ om te zoeken

Mijn mooiste aandeel

Laatste Nieuws

Mijn mooiste aandeel

Slechts enkele weken geleden vroeg collega Jack Hoogland van www.topaandelen.com me wat mijn mooiste aandeel was. Ik gaf hem toen aan dat het een aandeel uit de Global Energy Newsletter portefeuille was dat toen nog enkele procenten in de min stond. Ik zag er enorme potentie in. Ik wilde vooral een mooi aandeel noemen dat nog mooi zou worden. Immers, dan heb je er nog wat aan. Het aandeel staat enkele weken later op 70% winst. (Was vorige week nog 50% winst) Het gaat nu zo ontzettend hard dat het eng is. Natuurlijk houdt dit feest een keer op, maar moet ik daarom het feest uit angst overslaan?
Ik wil uiteraard niet meer meemaken wat in 2001 werd meegemaakt, maar… ik wil ook niet later moeten zeggen dat ik de start van wereldmacht China gemist heb uit angst wat er gebeurde na de Internet hype van de jaren negentig.
Ondertussen blijf ik af en toe toch mailtjes krijgen van mensen die teleurgesteld op dit moment de beurs verlaten. Ze verliezen bakken met geld en weten eigenlijk niet eens hoe het komt.

Ik kan alleen maar zeggen, de beurs van Amsterdam bestaat nu meer dan 400 jaar. In die 400 jaar is het spel van handelaren, om geld los te weken van particuliere beleggers, tot in de puntjes geperfectioneerd. Nog altijd denken startende beleggers dat ze de beurs (maar dan vooral de professionele handelaren er in) te slim af kunnen zijn, maar de beurs speelt gewoon ‘balletje balletje’ met ze. Ze winnen een grijpstuiver en verliezen een fortuin.

Zou U het durven te stellen dat uw mooiste aandeel een aandeel is dat op iets verlies staat? Of zou u kiezen voor het aandeel dat al een mooie winst liet zien. De meeste beleggers kijken naar het verleden en kiezen voor de mooie aandelen van welleer. Aandelen die opgepoetst zijn door de partijen die op de beurs werken. Als u blijft doen wat u nu doet, blijft u bereiken wat u tot op heden bereikte. Ga eens bij uzelf te rade, wint u van de beurs, of wint de beurs van u?
Als het laatste het geval is, blijft u dan eigenwijs doorgaan en structureel geld naar de beurs brengen, of wordt het tijd om het roer om te gooien? U weet het antwoord zelf het best.

Waarom bijvoorbeeld exclusief in Nederlandse en Belgische aandelen blijven rommelen, terwijl het elders in de wereld aan het gebeuren is?  Waarom ontneemt u uzelf de kans te profiteren van wereldwijde belangrijke trends? De promotie van puur Nederland of België bespelen is niet om u van dienst te zijn. Het wordt door de lokale partijen gedaan omdat ze dan het meeste aan u verdienen.
Ze willen daarbij best dat u in het buitenland gaat beleggen, maar dan wel via hun beleggingsfondsen, waaraan ze ook vet verdienen. Die fondsen doen het meestal niet zo goed, maar ten opzichte van Nederlandse aandelen ziet het er al snel goed uit.
Wanneer worden Nederlandse en Belgische beleggers wakker en zien ze dat ze bijna openlijk bedonderd worden?
Durf de grens over te kijken en durf te beleggen in trends die er wereldwijd toe doen.

De Global Energy Newsletter is nu geld uit de beurs aan het halen en hoort duidelijk tot de winnaars op de beurs. De service heeft zich de afgelopen anderhalf jaar bewezen. Onder nieuw bewind is het in 2007 alleen maar beter gegaan. De reden dat het zo goed gaat?
Voornamelijk een beleggingsbeleid dat echt met beleid te maken heeft. Trend, kwaliteit, winst.
Een beleid met structuur en een beleid dat vertrouwen geeft. Vertrouwen om ook de zwakkere beursperioden mee door te komen.
Neem daarom een abonnement op de service en zie voor uzelf waarom onze abonnees zo tevreden zijn.
www.globalenergynewsletter.nl

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *