LADEN

Typ om te zoeken

Jim Rogers

Laatste Nieuws

Jim Rogers

Mogelijk kent u de man, hij is wel eens op CNBC te zien met zijn onafscheidelijke halsdoekjes. De man lijkt daardoor een beetje een doetje, maar hij is wel even de man die samen met George Soros het Quantum fund opgezet heeft. Zijn huidige kruistocht is richting grondstoffen, een richting die ik met goed gevolg ook enkele maanden geleden met de Global Energy Newsletter ben ingeslagen.
Grondstoffen zijn volgens Rogers interessant omdat 3 miljard mensen aan rijkdom geroken hebben. Zelfs al zouden ze nu niet veel rijker worden, dan nog zullen die drie miljard mensen een enorme vraag naar grondstoffen blijven hebben.
– Overigens moet u wel rekening houden met een verschuiving. Daar waar het nu beton en asfalt is dat naar China gaat, zal het verschuiven naar suiker en vlees als de mensen rijker worden.
Rogers is erg positief over suiker. Hoe welvarender een land, des te meer suiker gebruiken ze. Hij heeft voor zijn jonge dochter heel ongezond veel suiker gekocht. Structureel heeft hij volkomen gelijk.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *