LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 5/12

Laatste Nieuws

Marktbeeld 5/12

In Amerika gisteren positief economisch nieuws, dus je zou verwachten… Maar neen, de beurzen daalden daar bijna 3%. Volgens de pers is de reden de verwachting dat vandaag de werkgelegenheidscijfers zullen tegenvallen.
Op dit moment zijn de CEO’s van de grote drie autobedrijven aan het bedelen voor 35 miljard dollar. In een week tijd is er tien miljard op hun wensenlijstje bijgekomen. Hun vraag om geld is niet bijster populair. Zo liet GM enkele jaren geleden al haar elektrische auto’s vernietigen in de Californische woestijn, alwaar ze een enorme berg afval vormen, omdat ze liever doorgingen met het maken van de grote slurpbakken. Moet Amerika een bedrijf met zo’n slechte visie ‘gewoon’ door laten bestaan? Gelukkig vragen Amerikanen zich dat nu ook af.
Mocht Amerika wel steun geven, dan zullen Europese regeringen ‘hun’ automobiel industrie ook steun geven en zal het geld dus weer naar bedrijven en niet naar consumenten gaan. Het is naar mijn idee niet de slimste weg. Als we de miljarden naar de bevolking zouden laten lopen, dan kopen die zich uit de recessie. Door bedrijven de hulp te geven worden de belastingen hoger en wie moet die te dure spullen van de fabrikanten dan kopen? Die hulp is toch precies de verkeerde actie?
Laat uw mening weten op www.beursboxforum.nl

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *