LADEN

Typ om te zoeken

Maak van 75 euro 32.500 euro (2)

Laatste Nieuws

Maak van 75 euro 32.500 euro (2)

Ik heb gisteren wat aanvullende tips gekregen over hoe deze truc werkt.
Het zou naar verluidt als volgt werken: De banken mogen met het vermogen van hun klanten geen gekke dingen doen, maar als klanten geld ter beschikking stellen voor juist dat doel, dan mag het wel. De bank zoekt daarom beleggers die ‘op papier’ een enorm risico durven te nemen. Daarom moet je een polis tekenen en geef je de bank carte blanche.
Je geeft de bank de belofte op papier dat je goed bent voor een bepaald bedrag. De bank kan daarmee naar een andere lener, bijvoorbeeld de ECB zelf en met een hefboom geld lenen. In dit geval komt ze bij de ECB met het feit dat ze onderpanden heeft voor 32.500 (en dat 10.000 keer). Ze kan vervolgens bij de ECB zeker 6 x zo veel geld lenen tegen 1%.

De bank heeft dan dus uw toezegging goed te zijn voor 32.500 EN ze heeft 195.000 van de ECB. De bank zet die toegezegde 32.500 nu vanuit het geleende geld apart en gaat met de resterende 162.500 doen wat God en ieder verbod verboden heeft. Dat geld moet nu niet alleen de 32.500 en de jaarlijkse 1% rente op 195.000 terug gaan verdienen, maar liefst nog heel veel meer. De bank mag er mee doen wat ze wil. Het is voor de bank in feite gratis geld. Het onderpand is uw polis.

Dit spel ging in het verleden goed, tot 2008. Toen ging het akelig mis.

Stel dat het weer mis gaat, wat kan het dan inhouden?
In het ergste geval moet u uw toezegging van 32.500 volstorten. Die bent u dan vervolgens kwijt als het echt mis is gegaan. Of het daarmee af is, dat ligt aan het contract dat u tekende. Normaal gesproken blijft het bij die 32.500. Als het contract slecht is opgesteld, zal een slachtoffer van de speculaties van de banken ook de polishouders aanspreken voor hun privé vermogen. Gaat het immers mis, dan zullen er een aantal marktpartijen veel geld verliezen. De ECB is er daar dan één van.

– Heeft u meer informatie over deze opzet, laat u dat dan weten. Zover ik heb kunnen destilleren uit de tot nu toe ingezonden informatie is het bovenstaande in grote lijnen de opzet. Ik sluit niet uit dat het op details anders zal zijn, ik volg hier even de grote lijnen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *