LADEN

Typ om te zoeken

Zoveel services, welke is de juiste voor mij?

Laatste Nieuws

Zoveel services, welke is de juiste voor mij?

Er zijn zoveel beleggingsservices, mede omdat er zoveel beleggers zijn.
Eigenlijk zouden er net zoveel methodes moeten zijn als dat er beleggers zijn, immers iedereen is anders en zonder afwijkende meningen en methoden is er geen handel. Niet iedereen heeft de tijd en kennis om een eigen methode te ontwikkelen, en daarom is er een markt voor services.
Echter, hoe goed een service ook is, het kan zijn dat het voor u niet de juiste is.
Zo was er afgelopen week een nieuwe abonnee van 75 jaar die er achter kwam dat BeursAccent vooral op Amerikaanse beurzen posities had. Deze belegger had nog nooit in Amerika belegt en was op zijn leeftijd ook niet meer van plan dat nog te gaan doen. Prima, er is een "niet geld, geld terug garantie en het geld is terug gestort.
Was dit te voorkomen geweest? Ja, want als de belegger zelf goed gelezen had, dan had deze de voorkeur voor Amerikaanse beurzen al geweten. Aan de andere kant, we hebben de garantie niet voor niets. Er is dus geen man overboord.

Voor u waar dan ook een abonnement neemt, moet u ernstig naar uzelf kijken wat voor belegger u denkt te zijn.
Waarom wilt u beleggen? Hoe wilt u gaan beleggen?
Is het voor ‘de klapper’ de hoop op het lot uit de loterij en ineens miljonair zijn?

Of wilt u rustig aan uw vermogen opbouwen, al is het maar met 10% per jaar rendement op het vermogen? Wilt u alleen lokaal beleggen, of is de wereld uw speelveld?
Daartussen liggen nog vele mogelijkheden. Bent u een actieve belegger die iedere dag gaat zoeken en wil handelen, of bent u een luie belegger die een positie koopt en volgende maand wel kijkt hoe het er voor staat?

De meeste beleggers realiseren zich niet wat voor belegger ze zijn. Ze weten eigenlijk ook niet waarom ze beleggen en ze laten zich eigenlijk vooral leiden door hebzucht en angst.

90% verliest van ook geld en gemiddeld genomen verliezen alle particuliere beleggers 2% van hun vermogen PER MAAND!

De meeste beleggers houden het actief beleggen dan ook geen drie jaar vol.

Mijn advies is dus om eerst bij uzelf te rade te gaan en daarna rustig te zoeken naar een service die het beste aansluit bij uw profiel. Uw profiel is alleen bij u goed bekend. Zelfs al zou ik er volledig om vragen, dan nog bent u degene die bepaald of u er eerlijk antwoord op zou geven.
Ik kan dan ook zeker niet gaan roepen dat bijvoorbeeld mijn eigen service de beste is, want ik ken heel uw profiel niet. Ik heb een prima service in BeursAccent, maar ten opzichte van het profiel kan het zo zijn dat het helemaal niet past.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *